1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Obývací pokoj

Obývací pokoj ve stylu boho – aranžmá a inspirace pro uměleckou proměnu interiéru

obývací pokoj ve stylu boho

Oblíbený u umělců, módních a interiérových designérů se objevil ve velkém stylu v bytech obklopených městským shonem. Boho styl, protože právě o něm je řeč, nám umožňuje neomezeně se vyjadřovat při aranžování interiéru, a díky tomu se z něj stal nadčasový trend.

Boho styl je velmi rozmanitý, někdy překvapivý a poutavý. Je to nádherná směsice barev, textur a vzorů, která kombinuje vlivy a prvky různých epoch a kultur. Proto tak ochotně vnášíme tuto jedinečnou atmosféru i do vašich domovů.

Řekneme vám, jak vyzdobit obývací pokoj ve stylu boho tak, abyste v něm cítili veškerou podstatu této jedinečné estetiky: kreativitu, nadšení a lehkost života.

Boho styl v interiérovém designu: atraktivní hra barev a etnických motivů

Eklektičnost boho znamená, že neexistují žádná pevná a psaná pravidla pro navrhování prostoru v tomto stylu. Existují však společné postupy, které jsou skvělým výchozím bodem pro uspořádání:

  • Prostory inspirované bohémským stylem jsou plné světla, které perfektně zdůrazňuje jedinečnou barvu, texturu a etnický design místnosti.
  • Boho vám umožní se odvázat. Neexistuje něco takového jako „příliš mnoho“. Používáte dekorace, které umožní vytvořit atmosféru, která se vám líbí a máte z ní dobrý pocit. Proto odvážně kombinujte zdánlivě k sobě se nehodící jedinečné doplňky, které najdete například na bleších trzích.
  • V boho estetice fungují různé typy nábytku a doplňků. Vaším hlavním úkolem bude je dovedně zkombinovat tak, aby navodily požadovanou atmosféru.
 
obývací pokoj ve stylu boho
 
Provensálský styl v obývacím pokoji
 
jaky obraz si vybrat do obyvaciho pokoje
 

Jak zařídit obývací pokoj ve stylu boho?

Obývací pokoj je srdcem celého domova. Je to prostor, který spojuje členy domácnosti a poskytuje odpočinek po těžkém dni v práci. Boho klade důraz na dekorace inspirované přírodou, proto se neoddělitelnou částí obývacího pokoje stanou bujné rostliny, dřevěné prvky a teplé barvy. Jaké jsou tedy nejlepší nápady na výzdobu obývacího pokoje ve stylu boho?

Barvy stěn v obývacím boho pokoji

Boho styl se vyvinul od okamžiků prvních inspirací čerpaných z doby bohémských uměleckých prostředí. Jeho povaha byla tehdy barevnější a energičtější. V dnešní době boho styl umožňuje barevné kombinace v tlumenějších barvách. Barvy stěn jsou navrženy tak, aby vytvořily bezpečné pozadí, díky kterému budou výraznější nevšední doplňky v kontrastních odstínech.

módní salonek

V obývacím pokoji v boho stylu budou převládat barvy země, takové, jako je například béžová, odstíny hnědé, khaki nebo světlejší varianty šedé. Objeví se také bílá, která bude lehce navazovat na skandinávský styl, ale nasycené barvy a vzory dekorativních prvků nádherně zdůrazní originalitu interiérového designu. Zachování tlumeného tónu stěny umožní vytvořit harmonický podklad pro umělecké uspořádání.

Nábytek do obývacího pokoje ve stylu boho

Nábytek v obývacím pokoji ve stylu boho, to je výbava s historií. Nemusí se nutně jednat o originální doplňky z předchozích období. Mohou být zcela nové, ale je důležité, aby vypadaly, jako by měly život, než se objevily u vás doma. Měly by vypadat tak, jako by ještě před chvíli stály někde na tržišti v odlehlém koutě Jižní Ameriky.

Ratan, rafie a proutí jsou klasické materiály pro výrobu nábytku ve stylu boho. Základem výzdoby obývacího pokoje bude velká a pohodlná pohovka s měkkým čalouněním – často udržovaná v pastelových barvách. Ohromující ratanový nábytek učiní prostor více tropickým. Vybavení ve stylu vintage, tedy komoda, skříň nebo konferenční stolek z tmavého dřeva, bude dokonale kontrastovat s tlumenými barvami zbytku doplňků.

 
obývací pokoj ve stylu boho
 
obývací pokoj ve stylu boho
 

Nezapomeňte na marocké podnožky a taburety nebo původní renovované židle z babiččina podkroví. Velké množství měkkých míst k odpočinku je nezbytné pro vytvoření relaxačního prostředí.

Přírodní materiály, etnické vzory a rostliny v květináčích – to je podstata boho stylu.

V uspořádání obývacího pokoje ve stylu boho používáme spoustu přírodních materiálů. Jedná se především o textilie s bohatými etnickými vzory a zvířecími motivy, tedy polštáře, měkké deky s třásněmi. Velmi populární jsou také asymetricky zavěšené obrazy canvas, závěsné macramé, perské koberce nebo vlastní ruční práce.

Nikdy nemůžete mít ve svém boho domě příliš mnoho rostlin v květináčích. Boho obývací pokoj je založen na přírodě, která pokrývá téměř každý kout prostoru. Pokud si nemůžete dovolit mít doma velké množství rostlin, můžete interiér ozdobit dekoracemi, jako jsou například fototapety s květinami či fototapety s motivem přírody.

obývací pokoj ve stylu boho

Než začnete s výzdobou svého obývacího pokoje ve stylu boho, ujistěte se, že máte dostatek prostoru pro jeho uměleckou výzdobu. Boho styl je nekonečná vrstva maličkostí, které, i když dohromady vytvářejí vizuální chaos, vypadají prostě krásně.

Obývací pokoj boho v moderní verzi

Chcete vyzkoušet moderní boho styl? Je to snadné! Moderní obývací pokoj ve stylu boho je především odvážnou kombinací barev. Mohou to být tmavší barvy stěn nebo směs výrazných doplňků s neobvyklými barvami a texturou.

Při navrhování obývacího pokoje v moderním bohémském stylu můžete kombinovat elegantní prvky s atraktivními boho-chic akcenty, které poskytují další paletu odstínů a individuality. Kombinujte světlé stěny s výraznými vintage doplňky, nebo vedle proutěných doplňků položte nějakou drobnost z kovu. Výzdoba nového obývacího pokoje závisí na množství nápadů, které nás napadnou na takové eklektické kombinace.


FOTOTAPETY DO KUCHYNĚ – ORIGINÁLNÍ ZPŮSOB JEDINEČNÉHO USPOŘÁDÁNÍ INTERIÉRU

ZAŘIZUJEME OBÝVACÍ POKOJ V PROVENSÁLSKÉM STYLU! INSPIRACE A NÁPADY PRO RUSTIKÁLNÍ INTERIÉR

OBRAZY DO LOŽNICE A OBÝVACÍHO POKOJE – JAKÝ MOTIV, TYP A VELIKOST OBRAZU SE OSVĚDČÍ VE VAŠEM INTERIÉRU?

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více