1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Kuchyně

Fototapety do kuchyně – originální způsob jedinečného uspořádání interiéru

fototapet do kuchyně a jídelny

Nástěnné fototapety vždy zdobily naše interiéry. Rádi je aplikujeme do ložnic, obývacích pokojů a prostor pro děti. Jsou perfektní jako dekorativní prvky do moderních i klasických místností. A co kuchyň? Je aplikace fototapety v kuchyni dobrým řešením? Samozřejmě! Poradíme vám, jaký materiál a motiv fototapety vybrat, abyste ji mohli vhodně přizpůsobit vašemu domovu a potřebám.

Kuchyňské fototapety – kvalitní materiál má velký význam

Obchody nabízejí nejrůznější tapety do kuchyně, které mají zlepšit charakter interiéru. Při nákupu fototapety do kuchyně je však důležité věnovat pozornost kvalitě materiálu, ze kterého je vyrobena. Díky vhodnému výběru materiálu si budeme moci vychutnávat naši dekoraci po mnoho let, aniž bychom museli investovat do nákladných a časově náročných renovací.

Fototapety do kuchyně jsou omyvatelné – funkčnost a atraktivita v jednom

Na kuchyňské stěny se budou nejlépe hodit vinylové fototapety na vliesovém podkladu. Tento materiál je obzvláště odolný vůči zvýšené teplotě a vlhkosti v kuchyni.

Vinyl bude také naším spojencem při každodenním úklidu. Hladký povrch fototapety do kuchyně lze snadno otřít vlhkým hadříkem a zbavit se nečistot vzniklých během vaření.

Vinylové fototapety jsou trvanlivé a odolné vůči různým vnějším faktorům, proto je můžete v kuchyni snadno použit namísto keramických obkladů či skleněných panelů.

Samolepicí fototapety do kuchyně – rychlý způsob, jak vytvořit designérský prostor

Při přípravě renovace byste měli věnovat pozornost samolepicím fototapetám do kuchyně. Tento rychlý a snadno instalovatelný způsob renovace stěn dodá každé kuchyni jedinečný vzhled.

fototapet do kuchyně a jídelny

Široká škála barev a vzorů samolepicích tapet do kuchyně umožní každému najít motiv, který bude dokonale ladit s uspořádáním jeho interiéru. Díky odolnému materiálu, který lze snadno otřít hadříkem, se nemusíte starat o nečistoty vzniklé během vašich kulinářských dobrodružství.

Kam nalepit kuchyňskou fototapetu s jedinečným vzorem?

Hledáte perfektní místo pro montáž fototapety ve vaší kuchyní? Velmi často si ani neuvědomujeme, že tapety nejsou jen rychlým řešením pro prázdné bílé stěny. Zvažte, zda vámi zvolený vzor fototapety do kuchyně se bude dokonale hodit pro celou stěnu, nebo možná existuje ještě jiné originální řešení pro váš prostor.

Nádherné fototapety do kuchyně mezi skříňky

Často v našich kuchyních, mezi pracovní deskou stolu a skříňkami jsou stěny obloženy obklady v tlumených barvách či kuchyňskými panely s citrony, višněmi a kávou. Za zvážení však stojí použití na tomto místě kreativní fototapety.

Vysoce kvalitní materiály, ze kterých jsou vyrobeny, dokonale nahradí jiné dekorace a díky obrovskému výběru vzorů a modelů můžete vytvořit interiér, který vyhovuje vašim potřebám a stylu. Je to funkčnost a originalita v jednom!

Fototapety do kuchyně

Samolepicí fototapeta pro čelní strany kuchyňských skřínek

Renovace nábytku v kuchyni nemusí být zdlouhavá a pracná. Tapety pro kuchyňské skříňky jsou dalším nápadem na jedinečnou renovaci místnosti.

Hlavní výhodou samolepicí fólie do kuchyně je její odolnost vůči nepříznivým podmínkám. Díky tomu můžete snadno udržovat čela kuchyňských skřínek v čistotě. Stříkající tuk a rozlitá šťáva již nebudou problém!

Nejoblíbenější vzory fototapet do kuchyně a jídelny

Geometrické variace, barevné květiny nebo malebná krajina? Při výběru vzoru tapety do kuchyně musíte vzít v úvahu všechny možnosti! Nezapomeňte však na správnou dekorativní rovnováhu, aby v interiéru nevznikl zbytečný chaos.

3D fototapety jsou velmi expresivními prvky výzdoby. Rozhodně se jedná o dekorace, které při navrhování interiéru hrají první housle. Při výběru moderní 3D fototapety do kuchyně se snažte udržet její okolí v minimalistickém stylu – nábytek s jednoduchou formou, doplňky v jemných barvách.

Oblíbené jsou také barevné fototapety do kuchyně s květinami, zeleninou, bylinkami nebo motivy kávy. Takové doplňky jistě upoutají pozornost vašich hostů a stanou se nádhernou ozdobou zdůrazňující váš vlastní návrh.

fototapet do kuchyně a jídelny

Doporučujeme si také prohlédnout panoramatické fototapety do kuchyně, které jsou nádhernou připomínkou prázdninových výletů a přibližují nás k přírodě. Kuchyně bude vypadat skvěle s horskou krajinou, přímořskou pláží nebo lesem v mlze. Takové doplňky navodí v interiéru jedinečnou atmosféru!

Keramické obklady nebo fototapeta do kuchyně?

Před zahájením velké rekonstrukce bytu zvažte, zda je opravdu nutné investovat do drahých řešení, která celý projekt jen časově prodlouží (např. instalace obkladů nebo kuchyňských panelů). Vyplatí se hledat levnější, rychleji montovatelné a kvalitní způsoby, které výrazně promění váš prostor. Kuchyňské fototapety jsou praktickým a originálním řešením pro váš domov.


 JAK PŘILEPÍM FOTOTAPETU? PRAKTICKÉ TIPY A TRIKY

ZAŘIZUJEME OBÝVACÍ POKOJ V PROVENSÁLSKÉM STYLU! INSPIRACE A NÁPADY PRO RUSTIKÁLNÍ INTERIÉR

JAK ZAŘÍDIT OBÝVACÍ POKOJ S KUCHYNÍ?

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více