1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Nástěnné dekorace

Obrazy do ložnice a obývacího pokoje – jaký motiv, typ a velikost obrazu se osvědčí ve vašem interiéru?

obraz do loznice

Obrazy na zeď jsou oblíbeným a moderním interiérovým doplňkem. Stojí za to je použít v každodenním uspořádání obývacího pokoje a ložnice. Jaký tedy motiv, typ a velikost obrazu se osvědčí ve vašem interiéru? Čemu se vyhnout, co bude v této sezóně módní?

Typy obrazů na zeď – který si vybrat?

Skleněné obrazy jsou vyrobeny z tvrzeného skla, které je odolné proti poškrábání, vysoké teplotě a vlhkosti. Tento typ obrazů se doporučuje do kuchyně a koupelny, čili do nejnáročnějších místností, pokud jde o uspořádání. Vlhkost v koupelně nepoškodí obraz na skle, stejně jako jej nepoškodí vysoké teploty v kuchyni. Díky odolnosti proti poškrábání zůstane skleněný obraz po dlouhou dobu v nezměněném stavu.

Jaký obraz si vybrat do obývacího pokoje?

Akrylové obrazy jsou rozhodně mnohem lehčí než skleněné obrazy, ale snadněji se poškrabou a nejsou tak odolné vůči škodlivým podmínkám v kuchyni nebo v koupelně. Obrazy na akrylovém skle budou originální výzdobou obývacího pokoje nebo ložnice. Zavěšené mimo dosah malých dětí se nepoškrábou a nepoškodí. Obrazy na akrylovém skle jsou lehčí než skleněné obrazy, takže je můžete bez jakýchkoliv obav pověsit na nosné stěny.

 
typy obrazu na zed
 
typy obrazu na zed
 
jaky obraz si vybrat do obyvaciho pokoje
 

 

Jaký si vybrat obraz do ložnice?

Obrazy na plátně jsou lehké, nevyžadují použití rámů, a na dotek připomínají tradiční plátno. Tyto tři přednosti rozhodují o tom, že se nejlépe osvědčí jako dekorace v dětském pokoji. I když obraz spadne ze zdi, což je opravdu vzácné, je tak lehký, že by se neměl poškodit. Moderní obrazy canvas se dobře osvědčí také v ložnici, a to nad postelí. Díky tomu, že jsou ergonomické, jejich montáž trvá jen několik minut a zabírají na zdi jen málo místa. Děti mají rády barvy, a proto věnujte pozornost motivům v intenzivních barvách. V ložnici budou fungovat jak květinové vzory, tak i abstrakce. Pokud je vaše ložnice zařízená ve skandinávském stylu, prolomte ji barvou, která vdechne interiéru charakter.

 
jaky si vybrat obraz do loznice
 
jaky si vybrat obraz do loznice
 
dekorace do ložnice
 

 

Obrazy 3D do ložnice – nový rozměr dekorací

3D dekorace mohou být použity v interiéru různými způsoby, také jako obrazy na zeď. Tyto obrazy se doporučují zejména pro malé místnosti, které postrádají hloubku. Tento nenápadný krok často umožní optické zvětšení prostoru. Návrh pro ty, kdo ocení především romantickou atmosféru – obrazy akty do ložnice – trochu okoření interiér. 3D obrazy do ložnice s květinovým motivem jsou skvělým návrhem do ložnice dospívající dívky.

Černobílé obrazy do ložnice

Módní trend na kontrastní barvy přetrvává nepřetržitě již několik let. Zvláště doporučená je kombinace černé a bílé, která je považována za jednu z nejelegantnějších barevných kombinací. Není divu, interiéry milují kontrasty. Černobílé obrazy budou vypadat dobře jak v ložnici, tak i v obývacím pokoji nebo v kuchyni. Abstraktní a kontrastní akcenty jsou tím pravým pro minimalisty, kteří většinou v každodenní stylizaci interiéru používají černou a bílou barvu.

cernobile obrazy do loznice

Obrazy v rámech do obývacího pokoje

Obrazy v rámech jsou rozhodně vhodné pro tradicionalisty. Krásné malované portréty nebo krajiny doplní stylizaci interiérů ve stylu shabby chic nebo vintage. Žijeme v době, kdy věci z tzv. druhé ruky mají v interiérovém designu stále větší význam. Staré obývací stěny z dob Polské lidové republiky, křišťál a křesla získávají nový život při zařizování obývacího pokoje nebo ložnice ve vintage stylu. Pokud máte ve své sbírce nábytek po prarodičích, zkuste ho v interiérovém designu použít. V takto zařízeném obývacím pokoji zaručují obrazy v rámech retro šmrnc a eleganci!

Moderní obrazy do obývacího pokoje

Na jedné straně je vintage styl stále „in“, na druhé straně se výrazně projevuje trend interiérového designu v moderním stylu, který s klasikou nemá nic společného. Jaké doplňky a dekorace si vybrat do moderního obývacího pokoje? Moderní styl používá nevšední materiálové kombinace, jako je například proutěný stůl se skleněnou deskou nebo kovová konstrukce s deskou vyrobenou ze dřeva. V moderním stylu vládnou jednoduché formy, jako jsou obdélníky nebo čtverce. Není zde prostor pro luxus a bohaté doplňky.

jaky obraz si vybrat do obyvaciho pokoje

Jednoduše, v loftovém stylu, žádné sofistikované vzory. V poslední době se v obývacích pokojích začaly objevovat dekorace z kovu (především z lesklého hliníku), které jsou v kombinaci s bílým nebo krémovým prostředím vkusné a elegantní. Obrazy do obývacího pokoje v moderním klimatu jsou spíše decentnější, udržované v neutrálním barevném provedení. Vyberte si skleněné nebo akrylové obrazy do obývacího pokoje zařízeného právě v tomto stylu.
Nechte se inspirovat a vytvořte jedinečný interiér, kde se budete cítit pohodlně.


 JAK ZAŘÍDIT MALOU LOŽNICI? PROHLÉDNĚTE SI NAŠE NÁPADY!

JAK ZAŘÍDIT OBÝVACÍ POKOJ S KUCHYNÍ?

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více