1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Průvodce

Jak zařídit malou ložnici? Prohlédněte si naše nápady!

jak zařídit malou ložnici

Vstupujete do bytu, kde mají být velké sny uzavřeny v úzkých zdech? Hlavně klid! Napovíme vám, jak zařídit malou ložnici v netradičním stylu. Poradíme vám, co udělat, a co rozhodně nedělat. Bude to stručné a výstižné. Určitě při čtení neusnete!

Jak zařídit ložnici – dobré rady se vždy hodí

Při přemýšlení nad tím, jak vyzdobit ložnici, si často neuvědomujeme sílu barvy, která bude na stěnách. A ta je hodně důležitá! K barvám stěn, které mohou zkrášlit moderní ložnici v paneláku nebo ve větším domě, patří především následující druhy.

  • Modrá – je spojována s bezpečím a příjemně zklidňuje. Musíte však být opatrní při výběru vhodných odstínů – modrá může interiér velmi ochladit, a o „mrazivé atmosféře“ v ložnici asi nikdo nechce slyšet!
  • Bílá – klasická, univerzální, vždy módní a vhodná. Hodí se k nábytku všech barev a barevné doplňky staví do popředí. Miluje minimalistické interiéry, ale stejně dobře se cítí v boho klimatu. Je nadčasová, ale také je těžké ji udržet v čistotě!
dekorace malé ložnice
 
Dekorace do ložnice
 
dekorace do ložnice
 
dekorace do ložnice
 
nástěnné dekorace do ložnice
 
  • Zelená – v poslední době stále oblíbenější. Nejčastěji si volíme lahvový odstín zelené a kombinujeme ho s černou a zlatou barvou. Je to krásná kombinace, ale doporučujeme ji spíše do větších prostor, kde často svítí slunce. V opačném případě můžete příliš „zatížit“ místnost.
  • Růžová – velmi holčičí a sladká. I když pomáhá zmírnit stres a má uklidňující účinek na duši, při jejím výběru buďte opatrní, zvláště pokud bude v ložnici pobývat také zástupce mužského světa!
  • Šedá – jedna z nejoblíbenějších barev v moderních interiérech. A není divu – je elegantní a poměrně univerzální. Dobře ladí v kombinaci s bílým a černým nábytkem. Nevadí jí barevné doplňky. Stejně jako u modré barvy zvolme raději teplejší odstíny. Vhodná je také kombinace šedé barvy s bělostí ostatních stěn, zejména pokud jde o uspořádání malé ložnice.

Barvy do malé ložnice by měly být spíše decentnější. Doporučujeme zažívající skutečné znovuzrození barvy země a jemné pastelové barvy. Pro fanoušky větší ráznosti mohou být skvělým řešením fototapety, díky nimž bude interiér dynamičtější a originálnější, ale zároveň v kombinaci se světlými barvami nebudou opticky zmenšovat prostor.

Při hledání nápadů pro malou ložnici mysleme také na specifika našeho bytu. Pokud se jedná o tmavou místnost, vzdejme se stejně hlubokých barev. Kromě toho se vyplatí pohrát si s formou a materiály – například lesklé přední části dobře odrážejí světlo, takže je místnost jasnější.

dekorace malé ložnice

Malou ložnici s šatní skříní můžete vybavit posuvnými dveřmi se zrcadly. Je to osvědčený způsob, jak opticky zvětšit místnost a pohodlí našeho používání. Odpadají totiž potíže s místem pro zrcadlo visící na stěně. A vy vždy víte, že vypadáte skvěle! Po tomto úvodu můžeme přejít ke konkrétním věcem...

Jak zařídit malou čtvercovou ložnici?

Stojíte uprostřed čtvercové místnosti, která se má stát vaší vysněnou ložnicí a nevíte, co s ní? My už to víme – a rádi vám napovíme! Za prvé, máte důvody k radosti. Tato místnost je velmi tvarovatelná a poskytuje mnoho možností uspořádání! Postel a skříně, pokud to prostor dovolí, můžete umístit prakticky libovolně.

Náš návrh? Vaše klidné útočiště v každodenním životě!

Barvy stěn malé čtvercové ložnice vymalujte jemnou béžovou barvou v teplém odstínu. Tato barva miluje bílé zárubně, dveře a postel ve stejné barvě. Můžete se také rozhodnout pro nekonvenční fototapetu v béžovém odstínu s velmi jemným bílým motivem. Použijte ji na jednu ze stěn. Nábytek do malé ložnice nemusí být tuctový a bez charakteru! To v žádném případě! Doporučujeme vám například moderní postel s kovovým, ozdobnějším rámem. Je na pohled lehká, a to je v malých prostorech velmi důležité!

jak zařídit malou ložnici v panelovém domě

Pokud vás přitahuje rozmanitost barev, můžete si zvolit sofistikovanější barvu nábytku – například tyrkysovou skříň (perfektní bude, pokud se vám povede sehnat přední části v lesku) nebo komodu. Zařizujete-li si malou ložnici, může tato komoda také plnit funkci nočního stolku!

Stěny v ložnici jsou dobrým místem pro plakáty a obrazy. Zavěste je v oblaku vytvořeném z rámečků různých velikostí, nebo se rozhodněte pro minimalistické rostlinné motivy na plátně. Určitě v barvách, které se hodí k těm, které jsou v místnosti použity, abyste udrželi její harmonické klima. Už jen jutový kobereček a máte hotovo!

Jak zařídit v módním stylu malou panelákovou ložnici?

Malá ložnice v paneláku může být vaším velkým královstvím nočních tajemství a příjemných začátků dne. Zajímá vás, jak ji zařídit, aby se stala oblíbeným místem vašeho bydliště? Poradíme vám.

Stěny vymalujte bílou barvou. Nuda nepřichází v úvahu, i úzká ložnice v paneláku může být zařízena nekonvenčně. Naše doporučení? Zajímavá fototapeta! Pro romanticky naladěnou ženu navrhujeme okouzlující pivoňky. Fanynka minimalistického designů se bude zcela určitě cítit dokonale mezi geometrickými vzory, které tvoří voštinu. Očekávání těch, kdo pořád hledají nejmódnější motivy, vždy naplní monstera.

nábytek do malé ložnice

Jak je tedy vidět, stěnám v ložnici (výše uvedené inspirace, jsou jen kapkou v moři možností!) můžete obléci různé prvky, a tak zcela změnit jejich charakter. Vždy by však měly být v souladu s vaším stylem. A to je recept na neocenitelný pocit pohodlí. Nejste přesvědčeni, že se fototapeta bude hodit do vašeho prostoru? Zůstaňte věrna barvám země a ozdobte jednu ze stěn obrazem v jemně sladěných barvách.

Nábytek do malé ložnice – bez ohledu na to, kterou fototapetu si vyberete, nejlepší bude světlý. Bílá nebo bříza se budou hodit perfektně. Monstera má slabost pro černou barvu. Nedoporučujeme vám proto výběr velké šatní skříně v tomto odstínu, protože by mohla zatížit prostor. Nicméně, rám postele by měl splnit svůj úkol a vytvořit nádherný kontrast k tmavě zelené barvě listů. V tomto uspořádání malé ložnice se osvědčí také zlatá barva. Hrajte si tedy s prvky a doplňte prostor špetkou bohatství.

A poté bydlete a spěte s potěšením!


ZAŘIZUJEME PRONAJATÝ BYT-STUDENTSKÝ POKOJ LEVNĚ A RYCHLÉ

JAK SNADNO A PŮSOBIVĚ ZMĚNIT KOUPELNU UKÁZKOVÉ DEKORACE

TAPETY DO DĚTSKÉHO POKOJE A POKOJŮ TEENAGERŮ

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více