1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Průvodce

Zařizujeme pronajatý byt-studentský pokoj levně a rychlé

zdobíme pronajatý byt

Pronájmem pokoje nebo bytu se snažíme najít optimální životní podmínky. Věnujeme pozornost nízkému nájemnému, výhodné poloze, typu vytápění, avšak často je bohužel druhořadá estetika pronajatého bydlení. Je to problematická záležitost, protože byt nebo pokoj pro studenta patří majiteli, který jej zařídil podle vlastního úsudku>, ne nutně v souladu s tím naším, a náš zásah, pokud jde o výzdobu interiéru, by měl být omezen na minimum. V dnešním článku bychom rádi představili zajímavé nápady, jak neinvazivně a zároveň levně a efektivně vyzdobit takový pronajatý byt nebo pokoj. Přejeme vám příjemné čtení!

Samolepky na dveře naprosto změní váš interiér

Samolepky na dveře jsou originálním a navíc pohodlným způsobem, jak obnovit jakýkoli interiér. Ideálně se hodí k zakrytí nedostatků starých ošuntělých dveří, které bychom raději zakryli nebo jim jednoduše vdechli nový a zajímavější vzhled. K nalepení a odlepení této dekorace postačí jen pár okamžiků, takže pronajímatel nebude k tomu mít žádné připomínky. Na trhu jsou dostupné různé vzory a velikosti těchto samolepek, takže jistě nebude problém je přizpůsobit jakémukoli typu dveří, aby zapadly do různých stylů. S designovými fototapetami na dveře získá váš pokoj zcela nový charakter!

Nástěnné obrazy výzdobou domova

Oblíbenou dekorací, která se používá v interiérovém designu, jsou různého druhu obrazy. Bez ohledu na dosavadní uspořádání obrazy neustále zdobí stěny domova. Jejich zavěšením vdechnete svému prostoru jedinečné kouzlo – v místnosti cítíte atmosféru znázorněnou na obrázku. Nicméně při volbě daného obsahu bychom měli věnovat pozornost také materiálu, na kterém byl obraz zvěčněn. Toto je velmi důležité, pokud si ho chceme užívat po dlouhou dobu. 

Nástěnné obrázky k vyzdobení vašeho domova

Ve studentském pokoji se skvěle osvědčí obrazy canvas, zhotovené na přírodním plátně, které zaujmou svou výraznou strukturou. Zatímco v místnostech se zvýšenou vlhkostí nebo rizikem zašpinění, tedy v koupelně nebo kuchyni, navrhujeme akrylové obrazy nebo obrazy na skle, které lze snadno a bezpečně vyčistit, bez obav z poškození barev. Tímto způsobem bude váš dům vypadat jako nový a stěny už nebudou nudné. A když se budete stěhovat, můžete si své univerzální dekorace vzít s sebou.

Fototapety, čili způsob, jak mít novou stěnu

Pokud máte pocit, že váš pokoj je monotónní a postrádá výrazný ústřední bod, zvažte použití nástěnné fototapety. Díky ní zcela změníte vzhled někdejší místnosti a získáte zářivý a živelný efekt. Montáž a demontáž samolepicích fototapet je velice pohodlná, takže by to majiteli vašeho bytu nemělo vadit. Ať se slunná pláž, květinová louka nebo klimatický jehličnatý les zabydlí ve vašem pokoji!

Hodiny na skle – praktická dekorace

Studentské pokoje jsou obvykle malé. Na jednom místě bychom měli uspořádat učební prostor, postel na spaní a relaxační zónu – a to vše není snadné skloubit. Proto také vsaďte na kompaktní řešení, která kombinují různé aspekty v jednom prvku. Ideálním doplňkem pro malou místnost budou hodiny na skle. Nejenže ukazují čas, ale lze na jejich snadno čistitelném skleněném ciferníku umístit jakýkoli obraz. Pomocí tohoto druhu dekorace praktickým způsobem dodáte svému bytu lesk a zároveň se postaráte o svou dochvilnost.

Zpestřete svou kuchyň skleněnými prkénky!

Přidejte špetku originálního designu do vaší kuchyně. Pronajímatelé této místnosti často nevěnují příliš pozornosti a zaměřují se především na obývací pokoje a ložnice. Chcete-li však učinit prostor pro vaření trochu poutavější, stačí někdy opravdu maličkost. Jako například prkénko na skle, na kterém je vytištěn zajímavý obraz. Může to být šťavnaté ovoce nebo malebná krajina – jen na vás záleží, co si vyberete a jak máte v úmyslu stimulovat svou chuť k jídlu. Na skleněných prkénkách se pohodlně krájí a snadno se je čistí. Navíc pach krájených potravin neproniká do povrchu desky, takže zůstane vždy svěží a čistá.

Skleněné kuchyňské desky

Osvědčených triků a originálních nápadů, jak zařídit studentský pokoj nebo i celý byt je, jak můžete vidět, opravdu hodně. Není nutná okamžitá důkladná renovace, abychom opticky osvěžili jednotvárnou místnost. Někdy stačí mít bystré oko dekoratéra a užitečné doplňky ve vašich oblíbených barvách, aby náš dům překvapoval stylem a dobrým vkusem.

Všichni nájemci, mějte odvahu experimentovat a hrajte si s prostorem!


 TAPETY DO DĚTSKÉHO POKOJE A POKOJŮ TEENAGERŮ - PERFEKTNÍ ZPŮSOB, JAK RYCHLE A PŮSOBIVĚ VYZDOBIT INTERIÉR!

JAK SNADNO A PŮSOBIVĚ ZMĚNIT KOUPELNU UKÁZKOVÉ DEKORACE

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více