1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Nástěnné dekorace

Fotoobrazy do ložnice a obývacího pokoje – odhalte moderní a originální uspořádání a nechte se inspirovat ke změně!

jak si vybrat obraz do ložnice

Fotoobrazy patří mezi nejoblíbenější dekorace v interiérovém designu. Jsou originální a díky vysoce kvalitnímu tisku jsou krásnou výzdobou ložnice nebo obývacího pokoje. V této sezóně budou dekorace také hrát první housle, avšak nejen samotné uspořádání stěn, proto bychom měli zvolit vhodnou barvu, potisk, velikost a užít si jedinečný design interiéru.

Jak si vybrat obraz do ložnice?

Ložnice je místnost, která má ráda rozmanitost. V závislosti na dostupném prostoru může plnit jen úlohu ložnice. Nicméně občas je spojena s obývacím pokojem, a pak je vhodné zvolit obraz, který se hodí k celkovému stylu místnosti.

Co bude letos v módě?

Jak v ložnici, tak i v obývacím pokoji budou vítány barvy země – teplou karamelovou skořicí počínaje a hlubokou, pastelově šedou barvou konče. Mátově zelená a sytě tmavě modrá se budou skvělé vyjímat jako doplňky k pohovkám nebo křeslům s velurovým čalouněním. V tomto stylu budou dobře vypadat velké obrazy na zeď do obývacího pokoje s botanickým motivem. Velké zelené listy nebo bambusové výhonky dokonale doplní celý design interiéru a vdechnou mu charakter. Teplé i tlumené barvy země jsou krásné, ale velmi klidné a neutrální, proto potřebují kontrastní doplněk, který oživí moderní interiér.

 
módní salonek
 
dekorace do ložnice
 
dekorace do obývacího pokoje
 
obrazy do ložnice
 

Dalším módním doplňkem budou květiny, a to nejen živé, ale také ... ty umělé! Sušené kytice květin nebo obilních klasů jsou jednou z nejžádanějších interiérových dekorací v roce 2021. V loňském roce si znovu získaly přízeň dekorativní fototapety louky s motivy polních květin. V letošním roce budou květiny kvést nejen na stěnách nebo v květináčích, ale i v celém prostoru. Jako doplňky květinového uspořádání obývacího pokoje nebo ložnice se perfektně osvědčí květinové polštáře, květinové přehozy a svíčky s intenzivní vůní.

Milovníci loftových interiérů budou mít možnost se předvést. V letošním roce vsaďte na eleganci a modernost, kombinaci proutí, hliníku a skla. To vše jsou nápady pro obývací pokoj nebo kuchyň. Kovové okraje a doplňky jsou elegantní a dobře se kombinují s loftovým uspořádáním. Neobvyklé kombinace proutí a skla jsou nápadem na moderní a ekologický nábytek do obývacího pokoje nebo ložnice.
Přečtěte si také článek Interiérový design – trendy 2021, ve kterém najdete ještě více inspirací!

Jak zavěsit pětidílný obraz?

Jednou z nejčastěji kladených otázek je otázka, jak zavěsit triptychy a vícedílné obrazy. Skutečně se může zdát, že montáž několika obrazů může být obtížnější, ale opak je pravdou a určitě se ničím neliší od montáže jednoho fotoobrazu. Ke každému obrazu dodáváme přívěsky, které musí být upevněny na vnitřní straně. Pamatujte při tom, že pružinové přívěsky by měly být umístěny ve spodní části obrazu. Plní totiž další funkci, a to přidržování obrazu bez rámů. V případě montáže pětidílného obrazu opakujte tuto činnost u každé jeho části a vytvořte z nich na stěně konzistentní vzor. Nejjednodušší bude, pokud celý vzor vytvoříte na podlaze, a to ještě před montáží, a teprve potom přistoupíte k montáži obrazu na zeď.

V jaké výšce pověsit obrazy?

Za prvé – mimo dosah dětských ručiček. Skleněné a akrylové obrazy jsou v jistém smyslu bezpečné, protože i když spadnou ze zdi, praskají uvnitř, a ne směrem ven, což minimalizuje riziko poranění. Je však lepší vyhnout se situacím, kdy by mohlo dojít k nehodě.

módní ložnice

Za druhé – ve vhodné výšce – to znamená, že v dosahu rukou, aby bylo možné snadno a rychle odstranit obraz ze zdi v případě potřeby. Nástěnné dekorace by neměly být jen jedinečnou výzdobou interiéru, ale měly by také být dostatečně funkční, aby bylo možné je přemísťovat z místa na místo.

Za třetí – obrazy by měly být zavěšeny na místě, kde kromě nich nebudou žádné jiné nástěnné dekorace, aby interiér nebyl skličující. Pokud zavěšujete obraz nad pohovkou, pak bude nejlepší dodržet alespoň metrový odstup od pohovky, aby obraz vypadal dobře.

Skleněné dekorace do obývacího pokoje a ložnice

Skleněné dekorace do obývacího pokoje a ložnice to jsou nejen figurky, svíčky nebo květináče, ale také moderní obrazy na skle. Skleněné obrazy jsou vyrobeny z tvrzeného skla o tloušťce 4-6 mm s potiskem v nejvyšší kvalitě. Obraz na skle je odolný vůči mechanickému poškození a poškrábání a potisk nevybledne a neopotřebuje se ani po dlouhé době používání. Díky těmto faktorům jsou skleněné nástěnné dekorace velmi oblíbené.

dekorace do módního obývacího pokoje

Fotoobrazy – lehké a moderní obrazy na plátně

Stejně oblíbené jako skleněné dekorace na zeď jsou obrazy na zeď na plátně canvasLehké, připomínající tradiční malované obrazy, plátno je skutečnou revolucí na trhu s dekoracemi! Obrazy na plátně mohou být libovolně přemísťovány z místa na místo, jsou ergonomické a odolné, nemusí se vkládat do rámu. Obrazy canvas budou originálním doplňkem do dětského pokoje, obývacího pokoje nebo do kuchyně.
Doufáme, že se vám naše podněty a nápady týkající se interiérového designu zamlouvají, a že díky nim dokážete efektivně změnit váš interiér.


JAK ZAŘÍDIT MALOU LOŽNICI? PROHLÉDNĚTE SI NAŠE NÁPADY!

JAK ZARÁMOVAT OBRAZ?

JAK ZAŘÍDIT OBÝVACÍ POKOJ S KUCHYNÍ?

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více