1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inspirace

Interiérový design – trendy v roce 2021

interiérový design 2021

Na to, co bude v dekoratérství v novém roce trendy, bude mít obrovský dopad to, že jsme téměř po celý rok 2020 byli zavřeni v našich domovech. Jemná řešení, která doposud dominovala, se již okoukala. Interiérový design v roce 2021 bude pravděpodobně odvážnější a svou rozmanitostí poutavější pro oči.

Při zařizování bytu musíte nicméně stále mít na paměti dvě nejdůležitější pravidla. Uspořádání musí být v první řadě praktické a funkční. Vzhled je až na třetím místě. Ideálním řešením je najít rovnováhu mezi těmito aspekty.

Uspořádání interiéru – barevná provedení v roce 2021

Odborníci jsou v názorech rozdělení. Na jedné straně mnozí z nich předpovídají, že rok 2021 bude ve znamení neutrálních barev (modrá nebo tlumená láhvově zelená). V uspořádáních se také objeví jemná černá barva. I nadále je trendy pudrově růžová a hořčicová. Na druhé straně existují také názory, že v interiérech v roce 2021 bude více energických barev, které nám nahradí silně stagnující minulý rok a umožní vstoupit do dalšího roku s elánem do života.

obrazy na plátně

Zajímavostí je, že se vrátí béžová barva. Ve skutečnosti je již zpět. Při procházení Instagramu nebo Pinterestu, abyste našli inspiraci, najdete spoustu interiérového designu, který tuto barvu používá. Béžová barva, která byla po léta považována za známku méně sofistikovaného stylu, se tedy stala módní barvou. V uspořádáních najdete všechny její odstíny (káva s mlékem, karamel, skořice).

Jednu věc lze s jistotou říci, pokud jde o barevné provedení roku 2021 – nebude to nuda. Hledáte pro sebe nápad? Pokud jste tak již neučinili, stojí za to se trochu zabývat psychologií barev. Stručně řečeno: tím, jak barvy ovlivňují naši pohodu. Díky této znalosti vytvoříte přátelské interiéry pro jejich obyvatele.

Mramorové úpravy

Mramorové úpravy – jsou dalším trendem v interiérovém designu roku 2021. Ačkoli z povinnosti kronikáře je třeba zmínit, že v předchozích letech již byly mramorové úpravy v módě. Jsou vhodné pro klasické i moderně uspořádané interiéry. Stejně jako dříve, tak i v letošním roce se „ušlechtilý“ mramor objeví jako dokončovací materiál pro pracovní desky, schody a parapety.

trendy barev interiérů

Skvělé se osvědčí také jako podlaha. Mramorová podlaha poskytuje interiérům výrazný charakter. Je to také, a možná především, velmi trvalé řešení. Pokud máte ve vaší domácnosti podlahové vytápění, využijte ještě jednu výhodu mramoru, a sice to, že skvělé přenáší teplo.

Interiéry vyzdobené odvážnými fototapetami

Unavení minulým rokem a skutečností, že jsme byli zavřeni na jednom místě a náš životní styl byl omezen na minimum, budeme vyhledávat vzrušení v roce 2021. Určitým znamením, které to naznačuje, je trend související s úpravami interiéru pomocí fototapet. Jejich „odvážnost“ je vyjádřena především vzory. Škála možností spojených s posledně uvedeným aspektem může být zpočátku skličující. Za zmínku stojí, že při výběru fototapety, je třeba vzít v úvahu její technické parametry (mimo jiné trvanlivost, odolnost vůči vodě a škrábancům).

mramorové povrchové úpravy

Vraťme se však ke vzorům. Vyberte si takový vzor, který bude předzvěstí energičtějšího a plného akce příštího roku. Anebo vzor fototapety poukazující na výzvu, které chceme čelit v roce 2021? V zásadě je volba omezena pouze vaší představivostí!

Trojrozměrné vzory koupelnových a kuchyňských obkladů

Další trend, který jasně naznačuje, že interiérový design v roce 2021 nemůže být nudný. Kouzlo keramických obkladů se strukturální úpravou spočívá v tom, že poskytují místnostem moderní vzhled a energii. Nelze nezmínit, že díky takovému řešení prolomíte určitou jednotvárnost uspořádání koupelny a kuchyně.

Čemu je třeba věnovat zvláštní pozornost při výběru keramických obkladů? Stejně jako je tomu v případě fototapet, tak i zde jsou na prvním místě parametry. Mezi nejdůležitější vlastnosti patří mimo jiné odolnost proti oděru, protiskluzové vlastnosti a nasákavost. Ten poslední faktor je zvláště důležitý v případě koupelny, stejně jako protiskluzové vlastnosti. Odolnost proti oděru je vyjádřena pěti třídami. Je to velmi důležitá informace zejména pro ty části bytů, které jsou vystaveny mechanickému poškození.

Nábytek se zaoblenými hranami

Tento trend byl s námi již v uplynulém roce. Nic nenasvědčuje tomu, že by nábytek se zaoblenými hranami a zakřivenou linií přestal být potěšením pro oči v interiérovém designu roku 2021. Samozřejmě, volba je na vás. Pokud je vám bližší surová estetika, pak se lépe osvědčí nábytek s jednoduchými tvary.

nábytek se zaoblenými hranami

Zaoblené hrany a zakřivené linie jsou naopak způsobem uspořádání interiéru, který se vyznačuje určitou vitalitou a energií – něčím, co rozhodně potřebujeme nejen v našich bytech.

Bez ohledu na popsané výše jednotlivé trendy, bude v interiérovém designu v roce 2021 převládat ten jeden hlavní, čili výše uvedená potřeba určité dávky šílenství a čerpání všeho plnými doušky. Zdá se to být nejlepším receptem na vytvoření perfektní a poutavé výzdoby bytu.


 JAK ZAŘÍDIT OBÝVACÍ POKOJ S KUCHYNÍ?

JAK ZAŘÍDIT MALOU LOŽNICI? PROHLÉDNĚTE SI NAŠE NÁPADY!

ZAŘIZUJEME PRONAJATÝ BYT-STUDENTSKÝ POKOJ LEVNĚ A RYCHLÉ

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více