1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Obývací pokoj

A 5 nejoblíbenějších fototapet do obývacího pokoje

V době, kdy jsme všichni doma, se nudí nejen děti. Pomalu končí už druhý měsíc, situace je stále nejistá a ještě tomu není konec. Co tedy s volným časem? Mnozí z nás hledají na internetu inspiraci pro kuchyň, obývací pokoj nebo ložnici. Teď je velmi dobrá doba na to, abychom vyvinuli úsilí a osvěžili naše interiéry.

A 6 nejoblíbenějších fototapet do obývacího pokoje – inspirace

Rychlá a jednoduchá přeměna interiéru

Dny, kdy na změnu výzdoby bylo třeba čekat dlouhé týdny, zejména za špatného počasí, když se barvě nechtělo příliš schnout, jsou již minulostí. Dnes můžete radikálně změnit vzhled vašeho obývacího pokoje nebo ložnice během několika desítek minut. Jak to udělat? Pomocí barevných tapet. Materiál, ze kterého jsou naše fototapety vyrobeny, je odolný vůči nečistotám, oděru a mechanickému poškození. Jednou přilepenou tapetu můžete několikrát odlepit a zase přilepit, aniž byste poškodili stěny. Co je důležité – vrstva, na kterou lepíme materiál MagicStick, by měla být vyčištěna a osvěžena, a především by neměla být natřena akrylovou nebo latexovou barvou. Hladký a čistý povrch zajišťuje dobrou přilnavost tapety.

Nejmódnější vzory v sezóně jaro / léto 2020

V této sezóně rozhodně vládnou rostlinné a květinové motivy. Trend, o kterém lze s jistotou říci, že aspiruje na trend roku 2020, je kombinací boho stylu a lásky k rostlinám. I když samotná tendence k zpestření interiérů živými květinami a rostlinami již nějakou dobu trvá, nyní ji můžeme také vidět v dekorativních motivech: květiny, listy, rostliny, palmy. Druhým, výrazným stylem výzdoby interiéru je geometrický styl, který je často spojován s láskou k botanickým kompozicím. Kromě toho můžete také na stěnách vidět krásné nástěnné krajinomalby z exotických cest a ptačí vzory. Připravili jsme pro vás šest nápadů, díky nimž stylově a módně osvěžíte svůj obývací pokoj.

1. Skalní dveře
Fototapeta s výhledem je skvělým motivem pro použití v kuchyni nebo v obývacím pokoji. V současné situaci se rajská dovolená odložila na neurčito, a proto je dobré mít možnost obdivovat takové výhledy každý den. Samolepicí fototapeta Skalní dveře vdechne místnostem charakter skandinávského stylu a prolomí strohou bílou barvu.

2. Vzorované sukulenty
Sukulenty jsou jedním z oblíbených dekorativních motivů. Nejčastěji jsou používány jako dekorace oken nebo obývacího pokoje, ale jejich krása nás okouzlila natolik, že jsme se rozhodli je přenést na fototapetu. Odnímatelná fototapeta Vzorované sukulenty doplní obývací pokoj ve stylu městské džungle.

3. Letokruh
S návratem k přírodě a všemu, co je přírodní, se často setkáváme s venkovským stylem, který kombinuje zálibu v strohých, dřevěných prvcích s boho stylem. Jsou-li zde milovníci venkovského stylu, bude pro ně samolepicí fototapeta Letokruh ideálním doplňkem do kuchyně nebo obývacího pokoje.

4. Růžoví plameňáci
Ptáci a ptačí motivy jsou dekorativním trendem, který je již dlouhou dobu oblíbenou volbou. Mezi nejoblíbenější ptáky používané v interiérové výzdobě patří plameňáci. Právě pastelová růžová v kombinaci s černou barvou je činí jedinečnými. Odnímatelná fototapeta Růžoví plameňáci je skvělou volbou do ložnice nebo dětského pokoje.

5. Geometrická aloe
Geometrie je přítomna v interiérech již velmi dlouho a nehodlá jen tak odejít. Geometrické vzory dominují skandinávskému nebo loftovému stylu, ale naši samolepicí fototapetu Geometrická aloe můžete bez obav použit ve venkovském stylu nebo ve stylu městské džungle. Zelená oživí prostor a vdechne mu charakter.

Doufáme, že naše fototapety vás inspirují k vytvoření originálního prostoru, kde se budete cítit pohodlně a bezpečně.

______________________________________________________

PĚT NÁPADŮ NA JARNÍ VÝZDOBU OBÝVACÍHO POKOJE

SKLENĚNÉ OBRAZY VS. OBRAZY NA PLÁTNĚ

AKRYLOVÉ NEBO SKLENĚNÉ KUCHYŇSKÉ PANELY

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více