1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónní dekorace

Pět nápadů na jarní výzdobu obývacího pokoje

Jaro je roční období, které je očekávané více, než první sníh. Není divu, že po absenci skutečné zimy vkládáme naděje do čerstvé energie, která nás bude stimulovat k tvořivosti. Zaveďte jarní energii i do interiérů.

jarní salon

Tajemství spočívá v barvách

Již dlouho se ví, jak důležité jsou barvy, kterými se obklopujeme každý den. Výsadou jara je zeleň, příroda ožívá, kvetou nádherné, zelené listy, svěží zelená tráva. Zelená barva navozuje v interiérech závan svěžesti a klidu. Zelená barva je barvou přírody, která konejší a uklidňuje, umožňuje uspořádat si myšlenky. Intenzivní zelená stimuluje k aktivitě a dodává energii. Jarní design interiérů využívá celou paletu zelených odstínů – od pastelové až po láhvovou.

Vsaďte na květiny

Kvetoucí poupata jsou něco, co navozuje asociace s teplou, slunečnou loukou, bezmračnou oblohou a oproštěním od všech starostí. V sezóně jaro/léto 2020 nebudou proto chybět v jarní a letní výzdobě interiérů. Zvláště žádoucí budou fototapety s motivem květin. K letošnímu jaru patří krásné, jemné a ženské kompozice, ale také odvážné, které se nebojí světlé barvy a experimentování se vzhledem.

Níže uvádíme pět nápadů na jarní výzdobu obývacího pokoje:

1. Fototapeta Jarní louka

Pokud bychom si měli nějak představit jarní louku, pak by byla právě taková – jemná, zalitá slunečními paprsky, s kapkami rosy po ranním mrazu. Takové louky můžeme vidět během horských procházek po lesních stezkách. Naše odnímatelná fototapeta Louka se bude perfektně hodit do obývacího pokoje milovníka horských túr.

2. Fototapeta Polní květiny

Červen patří vlčím mákům a chrpám. Tyto krásné polní květiny jsou křehké a jemné, můžeme je snadno zničit. Mnoho nevěst si je volí do svatebních kytic, protože mají jedinečné kouzlo. Samolepicí fototapeta Vlčí máky a chrpy uchová krásu polních květin v interiéru po dlouhou dobu.

3. Fototapeta Levandulové pole

Móda na levandulové dekorace a doplňky doputovala k nám z francouzské Provence. Levandule je vzhledem k jejím antistresovým vlastnostem oblíbenou květinou, a dáte-li ji do skříně, vaše oblečení bude v bezpečí před moly. Levandule je také často používána jako přísada dlouhých, relaxačních koupelí. Samolepicí tapeta Levandule je skvělým nápadem pro jarní výzdobu moderní kuchyně.

4. Tapeta Lesní zákoutí

Není nic lepšího než procházka do lesa během jarního, slunečného dne. Taková procházka je úlevou pro unavené oči a uši, a také útěkem od každodenního hluku. Lesní procházky mají terapeuticky účinek, uklidňují, nabíjejí energii a regenerují napjatou psychiku. Odnímatelná tapeta Smrky je nápadem na dárek pro ty, kteří si nemohou zajít na procházku do lesa.

5. Fototapeta Ranní východ slunce

Nejkrásnější východy slunce jsou právě ty na jaře a v létě. Obloha získává odstíny červené barvy, noc ustupuje dni. Nádherné východy slunce jsou něčím, co stojí za to si zapamatovat, proto zůstanou s naší samolepicí tapetou Ranní mlha, východy slunce s vámi mnohem déle. Tuto inspiraci můžeme bez obav použit jako dekoraci do ložnice. Vstávání bude mnohem příjemnější.

Čas jarní výzdoby interiéru právě začíná. Více inspirací naleznete zde.

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více