1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónní dekorace

Pět nápadů na jarní výzdobu obývacího pokoje

Jaro je roční období, které je očekávané více, než první sníh. Není divu, že po absenci skutečné zimy vkládáme naděje do čerstvé energie, která nás bude stimulovat k tvořivosti. Zaveďte jarní energii i do interiérů.

jarní salon

Tajemství spočívá v barvách

Již dlouho se ví, jak důležité jsou barvy, kterými se obklopujeme každý den. Výsadou jara je zeleň, příroda ožívá, kvetou nádherné, zelené listy, svěží zelená tráva. Zelená barva navozuje v interiérech závan svěžesti a klidu. Zelená barva je barvou přírody, která konejší a uklidňuje, umožňuje uspořádat si myšlenky. Intenzivní zelená stimuluje k aktivitě a dodává energii. Jarní design interiérů využívá celou paletu zelených odstínů – od pastelové až po láhvovou.

Vsaďte na květiny

Kvetoucí poupata jsou něco, co navozuje asociace s teplou, slunečnou loukou, bezmračnou oblohou a oproštěním od všech starostí. V sezóně jaro/léto 2020 nebudou proto chybět v jarní a letní výzdobě interiérů. Zvláště žádoucí budou fototapety s motivem květin. K letošnímu jaru patří krásné, jemné a ženské kompozice, ale také odvážné, které se nebojí světlé barvy a experimentování se vzhledem.

Níže uvádíme pět nápadů na jarní výzdobu obývacího pokoje:

1. Fototapeta Jarní louka

Pokud bychom si měli nějak představit jarní louku, pak by byla právě taková – jemná, zalitá slunečními paprsky, s kapkami rosy po ranním mrazu. Takové louky můžeme vidět během horských procházek po lesních stezkách. Naše odnímatelná fototapeta Louka se bude perfektně hodit do obývacího pokoje milovníka horských túr.

2. Fototapeta Polní květiny

Červen patří vlčím mákům a chrpám. Tyto krásné polní květiny jsou křehké a jemné, můžeme je snadno zničit. Mnoho nevěst si je volí do svatebních kytic, protože mají jedinečné kouzlo. Samolepicí fototapeta Vlčí máky a chrpy uchová krásu polních květin v interiéru po dlouhou dobu.

3. Fototapeta Levandulové pole

Móda na levandulové dekorace a doplňky doputovala k nám z francouzské Provence. Levandule je vzhledem k jejím antistresovým vlastnostem oblíbenou květinou, a dáte-li ji do skříně, vaše oblečení bude v bezpečí před moly. Levandule je také často používána jako přísada dlouhých, relaxačních koupelí. Samolepicí tapeta Levandule je skvělým nápadem pro jarní výzdobu moderní kuchyně.

4. Tapeta Lesní zákoutí

Není nic lepšího než procházka do lesa během jarního, slunečného dne. Taková procházka je úlevou pro unavené oči a uši, a také útěkem od každodenního hluku. Lesní procházky mají terapeuticky účinek, uklidňují, nabíjejí energii a regenerují napjatou psychiku. Odnímatelná tapeta Smrky je nápadem na dárek pro ty, kteří si nemohou zajít na procházku do lesa.

5. Fototapeta Ranní východ slunce

Nejkrásnější východy slunce jsou právě ty na jaře a v létě. Obloha získává odstíny červené barvy, noc ustupuje dni. Nádherné východy slunce jsou něčím, co stojí za to si zapamatovat, proto zůstanou s naší samolepicí tapetou Ranní mlha, východy slunce s vámi mnohem déle. Tuto inspiraci můžeme bez obav použit jako dekoraci do ložnice. Vstávání bude mnohem příjemnější.

Čas jarní výzdoby interiéru právě začíná. Více inspirací naleznete zde.

Čtěte také:
Kam v domácnosti umístit zrcadla, aby působila co nejlépe?
08.10.2024

Kam v domácnosti umístit zrcadla, aby působila co nejlépe?

Přemýšlíte, kam ve svém domě umístit zrcadla, aby působila co nejlépe? Odpověď spočívá ve správném sladění umístění, velikosti a tvaru zrcadla s potřebami interiéru a jeho obyvatel.

více
Jak si zkrášlit ložnici? Kreativní a praktické nápady pro stylový a útulný prostor
17.09.2024

Jak si zkrášlit ložnici? Kreativní a praktické nápady pro stylový a útulný prostor

V tomto článku vám představíme kreativní nápady, jak si vyzdobit ložnici, aby byla nejen stylovým, ale i útulným prostorem. Dozvíte se, jak pomocí jednoduchých triků a inspirativních řešení proměnit charakter své ložnice a dodat jí nový vzhled.

více
Jak zařídit, aby interiér vypadal luxusně? Triky interiérového designéra
27.08.2024

Jak zařídit, aby interiér vypadal luxusně? Triky interiérového designéra

Kdo by někdy nesnil o tom, že vstoupí do domu, který vyzařuje luxus - kde každý detail vyzařuje eleganci a sofistikovanost? Dobrou zprávou je, že k vytvoření luxusního interiéru není potřeba milionářský rozpočet. Místo toho je třeba učinit chytrá a stylová rozhodnutí, která dodají vašemu prostoru hloubku, bohatství a pocit vznešenosti.

více
Jak si hezky vyzdobit domov? Rady pro milovníky designu
23.07.2024

Jak si hezky vyzdobit domov? Rady pro milovníky designu

V tomto článku se věnujeme pěti kreativním tipům, které vám pomohou navrhnout stylový obývací pokoj. Od elegantních obrazů na skle až po jedinečné osvětlení - tyto nápady budou inspirovat milovníky designu, aby pozvedli svůj obytný prostor.

více