1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Průvodce

Skleněné obrazy vs. obrazy na plátně

Nástěnné obrazy jsou dekorací, která byla řadu let ozdobou našich interiérů. Tradiční obrazy pomalu ustupují moderním formám. Kterou z nich si vybrat? Skleněné obrazy nebo obrazy na plátně?

obrazy na szkle

Dobře zvolené barvy jsou základem všech nástěnných dekorací, bez ohledu na materiál, ze kterého byly vyrobeny. Výrazné, šťavnaté barvy s hloubkou jsou něčím, co vytváří klima a poskytuje jedinečný charakter každému interiéru. Rozdíly ve struktuře obrazů mohou způsobit rozdíly ve vnímání barev. Barevné obrazy na plátně canvas mají podobnou strukturu jako obrazy namalované olejovými barvami. Jsou matné a věrně zobrazují barvy, a to díky vývoji technologie digitálního tisku. Materiál canvas dobře absorbuje světlo. Sklo je lesklé a hladké. Vzorované skleněné obrazy budou vypadat dobře v místě bez slunečního světla, kde se lze vyhnout efektu odrazu.

Jak tvrzené sklo, tak i materiál canvas umožňují tisknout grafiku v nejvyšší kvalitě. Tvrzené sklo je jedním z nejodolnějších materiálů dostupných na trhu. Je odolné proti poškrábání, prachu a mechanickému poškození. Skleněný obraz není snadné instalovat kvůli jeho hmotnosti. Pokud hledáte něco, co můžete snadno přesunout z místa na místo, pak určitě lepší volbou bude obraz vyrobený z materiálu canvas.

Mezi skleněnými obrazy a obrazy canvas v obchodě Tulup máme nepřeberné množství vzorů a nejvyšší kvalitu tisku. Zde uvádíme několik inspirací:

1. Skleněný obraz Lotosový květ – tento obraz je věnován nejnovějším trendům, které pojednávají o kombinaci černé s bílou v maxi stylu. Černá a bílá jsou nejen elegantní, ale také módní kombinaci. Lotosový květ symbolizuje harmonii a klid, které často postrádáme v každodenním shonu.

2. Obraz na plátně Pastelová magnolie – romantický, jemný a ženský obraz zmírní poněkud strohý design severské kuchyně a trochu ji oživí barvami. Pastelová růžová barva se bude nejlépe prezentovat v holčičí ložnici nebo v pokoji pro hosty. Romantické, elegantní květiny budou oblíbenými motivy sezóny 2020/2021.

3. Obraz na skle Májová louka – výrazné barvy jsou designem nejen pro odvážné. Ostré barvy prolomí monotónnost interiéru v neutrálním stylu. Současné trendy pobízejí k experimentování s barvami. Šťavnaté barvy skrývají velký potenciál. Nebojte se toho využít.

4. Obraz na plátně Bylinkové zákoutí - je ideálním návrhem pro kuchyně. Bylinky jsou totiž základem každého pokrmu, a mimochodem krásně voní! Bylinková kompozice v rustikálním stylu bude krásným a stylovým doplňkem dřevěné kuchyně.

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více