1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Průvodce

Nástěnné hodiny – skleněné nebo tradiční?

Nástěnné dekorace jsou základem nejen moderního domova. Prázdné, nevyzdobené zdi jsou spojovány s nepřátelským, drsným místem. Ačkoli nejčastěji jako nástěnné dekorace jsou voleny obrazy, zrcadla nebo tapety, stojí za to si prohlédnout nástěnné hodiny, které výrazně zlepší kvalitu vašeho každodenního života.

zegar szklany do kuchni

Klasické nástěnné hodiny nejčastěji zdobily stěny kuchyně. Existují pro to rozumné argumenty – v době plynových trub nebyl jiný způsob, jak sledovat čas. Bylo mnohem snazší kontrolovat dobu pečení nebo vaření, pokud jste měli hodiny po ruce. Tímto způsobem hodiny ovládly naše kuchyně, mohli jste je najít téměř v každé domácnosti.

Druhým, nejoblíbenějším místem v domě pro nástěnné hodiny, byl obývací pokoj. Právě tam visely slavné kukačkové hodiny, které milovaly děti. Někteří z vás si určitě pamatují krásné vyřezávané hodiny u vašich prarodičů, že ano?

Mohlo by se zdát, že nástěnné hodiny spolu s technologickým pokrokem vyjdou z módy. Je jednodušší mít po ruce chytré hodinky nebo mobilní telefon, to je pravda. Ale máme dobrou zprávu pro všechny fanoušky hodin – přežily technologické revoluce a daří se jim dobře.

zegar na szkle kwadrat

Nástěnné hodiny jsou dekorací, která bude s námi po celá léta, takže při volbě nástěnných hodin je třeba zohlednit nejdůležitější faktory, jako je trvanlivost a dobrý mechanismus. Klasické hodiny, pokud byly esteticky navržené a byly skvělým doplňkem interiérové výzdoby, se často kazily nebo ničily. Kdo neměl štěstí a neměl krásné, staré hodiny, ten byl každou chvíli nucen měnit nástěnné hodiny za nové.

Moderní nástěnné hodiny jsou jednoduché, ale zároveň velmi trvanlivé. K jejich výrobě se používá tvrzené sklo s vysokou odolností vůči mechanickým poškozením. Tvrzené sklo s tloušťkou 4 mm je jedním z nejodolnějších, dostupných na trhu materiálů. Na rozdíl od klasických hodin je údržba skleněných hodin jednoduchá a snadná. Jejich hmotnost umožňuje rychlou a snadnou montáž – jsou totiž lehké a nenáročné.

Pokud uvažujete o tom, zda se moderní nástěnné hodiny budou vizuálně hodit do vaší kuchyně nebo obývacího pokoje, nemusíte dlouho přemýšlet – díky rozmanitosti vzorů a tvarů hodin na zeď v naší nabídce si každý z vás zcela určitě najde vhodný pro sebe motiv. Existuje také možnost tisku na sklo vlastní grafiky. Takový dárek potěší vaše blízké a bude originálním upomínkovým předmětem.

Zde uvádíme několik inspirací:

1. Kulaté skleněné hodiny

2. Čtvercové skleněné hodiny

3. Obdélníkové skleněné hodiny


 

Moderní nástěnné hodiny

Hodiny na skle vyberte si svůj

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více