1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Průvodce

Hodiny na skle vyberte si svůj

Během renovace kuchyně se obvykle zaměřujeme na dobře zhotovený projekt, výběr nábytku a spotřebičů pro domácnost. Na jedné straně si stojí za to promyslet vhodné zařízení prostor, ale i barevné provedení. Na druhé straně – během renovace se všechno mění, takže posledním prvkem výzdoby, na který  myslíme během rekonstrukce kuchyně, je vybavení a doplňky. Bohužel, se často ukáže, že špatně zvolené doplňky a vybavení kazí zamýšlený WOW efekt.

Naštěstí tu jsou univerzální doplňky, které se osvědčí v každé kuchyni, a navíc jsou natolik funkční, že tohoto nákupu nikdy nebudete litovat. Mluvíme zde o hodinách na skle, které kromě dekorativní funkce plní také funkci užitkovou.

 Proč je nutné mít hodiny v každé kuchyni? Zamyslete se nad tím, kolikrát saháte pro mobil, když kontrolujete dobu vaření polévky nebo těstovin? Kolikrát jste ušpinili obrazovku telefonu během přípravy těsta na pizzu? Pokud během pečení můžete nastavit automatický alarm v troubě, pak během vaření jsou nutné skleněné nástěnné hodiny.

Hodiny na skle mají mnoho nesporných výhod, díky kterým vám budou dobře sloužit dlouhá léta. Kromě estetických vlastností jsou trvanlivé, takže jim nevadí horká pára vařených jídel, ale i náhodný náraz do ciferníku. Na každém ciferníku jsou výrazná čísla, a tedy i senioři nebudou mít potíže s přečtením hodin. Široký výběr skleněných hodin je ideální volbou pro moderní, minimalistické, průmyslové, ale i něžné, ženské pokoje. Hodiny na skle jsou samy o sobě dekorací, ale mohou být také zakomponovány do kompozice nástěnných obrazů.

Motivy ovoce, zeleniny, koření a kávových šálků se výborně osvědčí v tradiční kuchyni. Pro minimalisty doporučujeme ciferníky hodin na skle v černo-bílých barevných schématech. Motivy syrového dřeva a cestování budou krásným doplňkem kuchyně v rustikálním stylu. Květinové motivy doporučujeme do něžných interiérů s převažující černou nebo bílou barvou. Dáváte-li přednost výrazným detailům, zvolte tmavé hodiny na skle (navzdory tmavým barvám bude ciferník dobře čitelný).

Kuchyňské vybavení a doplňky jsou důležitou, ale často přehlíženou součástí výzdoby místností. Nemá cenu se rozhodnout pro nákup, u kterého si nebudete jisti. Během renovace kuchyně si stojí za to najít pár chvilek a vybrat si vybavení, které nejen doplní celou kompozici, ale bude hezké a funkční.

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více