1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inspirace

Moderní uspořádání v šedé barvě

šedé dekorace

Šedá barva má více odstínů. Jste překvapeni? Popelavá, melanž, stříbrná, šedivá – to jsou jen některé z mnoha odstínů a označení této nadčasové a elegantní barvy. Šedé doplňky se hodí do každého interiéru a propůjčují místnosti nádech jedinečnosti. Může to být cokoliv – polštáře, skleněné obrazy, vázy, fototapeta, ubrus, květináče. Omezuje vás jen vaše představivost. Pokud chcete váš byt osvěžit, přečtěte si následující článek a zjistěte, jak snadno můžete změnit vaší místnost výběrem moderních a stylových doplňků v šedé barvě.

 
uspořádání obývacího pokoje v šedé barvě
 
aranžmá v šedé barvě
 
Vzhled interiéru
 
šedá barva v interiéru
 
šedé dekorace v obývacím pokoji
 


Skleněné obrazy a jiné nástěnné ozdoby

Jsme toho názoru, že nic nepřináší tolik kouzla jako skleněné obrazy. Můžete je zavěsit kdekoli – v kuchyni, ložnici, obývacím pokoji. Jedná se o moderní a elegantní výzdobu. Šedé motivy, například příroda, krajiny nebo abstrakce, dodávají interiéru vážnost a vznešenost. Samozřejmě, můžete vsadit i na jiné nástěnné doplňky. Zajímavým nápadem jsou tmavě šedé multirámečky nebo květináče.https://www.tulup.pl/obrazy-na-szkle

V poslední době jsou v módě také makramé. Výběrem světle šedých modelů budete držet krok s aktuálními trendy. Tyto druhy dekorací vypadají nejlépe na bílých a světlých stěnách, ale celá výzdoba je jen na vás a vaší představivosti. Kdykoliv také můžete zavěsit další police v šedé barvě nebo ratanové koule typu cotton balls.

Kterým směrem se vydat – nalepit fototapetu nebo natřít zeď?

Pokud jde o šedé uspořádání, velmi moderně vypadají pokoje, které mají jednu stěnu natřenou právě touto barvou. To však funguje dobře jen ve velkých a prostorných místnostech. V malých místnostech existuje riziko, že světle šedá barva opticky zmenší interiér. To však neznamená, že by za těchto podmínek šedé doplňky nepřicházely v úvahu.

dekorace do obývacího pokoje

Ideálním řešením je zde fototapeta. Zvláště pak varianta s hloubkou, představující schodiště, tunel nebo chodbu. Díky tomu se místnost opticky zvětší a o zbytek se postará šeď. Nezapomeňte však, že pokud se rozhodnete pro toto řešení, neměli byste to přehánět s jinými doplňky. Fototapeta dominuje místnosti a další dekorace mohou vypadat nevkusně. Nejdůležitější je umírněnost a dobrý vkus fototapety.

Nástěnné dekorace nejsou vším

Kromě nástěnných dekorací můžete také vsadit i na jiné šedé doplňky. Je to velmi univerzální barva, takže vlastně nezáleží na tom, jaký máte gauč nebo skříň. Možnosti je opravdu hodně. Obzvlášť když například světle šedé polštáře vypadají vždy skvěle. Stejně jako ubrus, váza nebo květináče. Květináče vypadají nádherně v kombinaci se zelenou barvou.

dekorace v šedé barvě

Můžete si také zvolit šedou krabici na ubrousky, závěsy, hodiny, přehoz na postel, koberec, a vlastně vše, co vás jen napadne. Vzhledem k tomu, že je v současné době světle šedá barva v módě, najdete mnoho doplňků v této barvě v téměř každém obchodě. Chcete-li, aby šedá vládla i ve vaší domácnosti – pak neváhejte. Již dnes si dopřejte trochu potěšení z nakupování.

________________________________________________________________

NÁSTĚNNÉ DEKORACE PRO DĚTI S MOTIVEM ZVÍŘAT

ZPŮSOB, JAK SNADNO RENOVOVAT STARÉ DVEŘE – DIY!

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více