1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Průvodce

Způsob, jak snadno renovovat staré dveře – DIY!

DIY (zkratka z anglického do it yourself) se stává stále oblíbenější v době občanských, ekologických hnutí a módy na „zero waste“. Místo toho, abychom vyhazovali staré věci, dejme jim nový život tím, že je sami osvěžíme. Taková praxe se může týkat mnoha oblastí našeho života, od starého jízdního kola až po ošoupané boty. Avšak v tomto článku vám ukážeme snadný způsob, jak obnovit dveře. Obnova současných dveří pohltí mnohem méně nákladů, jak peněžních, tak i měřených na globální stupnici využití naši planety, než nákup zcela nových. Navíc je to velmi jednoduché a kdokoliv z nás může rychle změnit svou stávající výzdobu!

Co musíme udělat? Nové (staré) dveře – krok za krokem!

 Rozhodli jsme se popsat krok za krokem náš nápad na staré dveře. Tady je:

  1. Za prvé, musíme naše dveře pečlivě změřit, abychom znali jejich výšku a šířku.

  2. Poté si vybereme nálepku na dveře v příslušné velikosti a s příslušným motivem, který se nám nejvíce líbí a hodí se do našeho interiéru.

  3. Dále bychom měli naše staré dveře důkladně vyčistit. K tomu budeme potřebovat mokrý hadřík a vhodný čisticí prostředek (nezapomeňte, že jiný prostředek použijeme na dřevěné a jiný na kovové dveře). Takto připravíme naše dveře jako podklad pro novou hezčí vrstvu. Posléze se ujistíme, že jsou dveře vytřeny do sucha.

  4. Nakonec velmi opatrně přilepíme zvolenou nálepku na dveře – doporučujeme začít lepení odshora. Je důležité, abychom kvůli své nepozornosti nevytvářeli nechtěné přehyby.

  5. A je hotovo! Je to snadné, že? Můžete se teď kochat zcela novým vzhledem vašich starých dveří. Tyto proměny nebyly určitě přínosem jen pro vaše dveře, ale i pro celou místnost, do které vedou!

 Obnovte si staré dveře ve všech místnostech!

 Je to praktický a spolehlivý způsob, jak rychle obnovit vzhled vašich dveří a celého interiéru. Toto řešení můžete úspěšně aplikovat v různých místnostech: v dětském pokoji, na chodbě, v koupelně, kanceláři nebo dokonce i na dveřích v hospodě. Je to tedy rychlý a pohodlný nápad pro staré dveře doma i v práci. Navíc mají dveřní samolepky mimořádně hladký povrch, takže se velmi snadno čistí.

 Kromě toho, pokud vás vaše nové dveře přestanou zase bavit, budete je moci stejně rychle obnovit. Stačí odlepit starou nálepku a nahradit ji novou! Existuje rychlejší způsob jak naprosto obnovit výzdobu vašeho interiéru?

 V závislosti na vašem stávajícím uspořádání a na vašem osobním vkusu si můžete vybrat svůj oblíbený dekorační motiv: počínaje kávou a ovocem, které jsou perfektní do kuchyně, pokračujíce medvídky určenými do dětského pokoje, a konče univerzálními geometrickými vzory, které se opravdu hodí do jakéhokoli interiéru! Jediná věc, která vás omezuje, je vaše představivost a počet dveří, které můžete polepit!

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více