1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Kuchyně

Elegantní výzdoba kuchyně aneb bílá kuchyň s dřevěnou pracovní deskou

bílá kuchyň s dřevěnou pracovní deskou

Klasická bílá kuchyně je trendem v designu kuchyní, který existuje již léta. Je to perfektní nápad pro ty, kteří touží po čistém a jednoduchém uspořádání. Bílá barva je lehká, vzdušná a uklidňující. Je to také vynikající volba pro výzdobu kuchyně, protože se dá snadno kombinovat s různými barvami a texturami. Bílé kuchyně jsou obvykle kombinovány s dřevěnými nebo připomínajícími dřevo povrchy, protože se dobře doplňují. Tento vzhled vytváří krásný kontrast mezi světlými barvami skřínek a stěn a tmavšími pracovními deskami a podlahami.

Kolik stojí kuchyň na míru?

Při určování ceny kuchyně je třeba vzít v úvahu mnoho otázek. Proto je obtížné přesně odhadnout celkové náklady bez komplexnějšího zhodnocení. Náklady na kuchyň na míru budou záviset na mnoha faktorech, mimo jiné: její velikosti, možnosti navrhování a stylu, použitých materiálech a umístění. Před zahájením rekonstrukce navštivte několik obchodů, které nabízejí možnost navrhnout celou kuchyň. Pak zjistíme, zda se nám vyplatí do ní investovat, anebo se třeba pokusit osvěžit tu starou – přemalovat, vyměnit kuchyňské doplňky nebo samotné domácí spotřebiče.

bílá kuchyň s dřevěnou pracovní deskou

Bílá kuchyň – jaké doplňky?

Pokud jsme se již rozhodli navrhnout bílou kuchyň, měli bychom si předem promyslet doplňky, které mírně oživí celé uspořádání. Zde je několik tipů pro výzdobu bílé kuchyně:

  • Vyberte si barevné schéma, které se bude hodit k celému domovu. Ať doplňky vzájemně ladí. Pokud plánujete vybrat pouze jednu barvu, vyberte si něco opravdu odvážného a použijte ji v doplňcích (např. barvy lamp nebo kuchyňských desek), určitě tím vdechnete místnosti více osobitosti.
  • Pokud přidáváte barevné doplňky, jako jsou například koše a vázy, dbejte na jednoduchost, abyste nezahltili zbytek vašeho prostoru.
  • Bílý kuchyňský nábytek bude vypadat mnohem lépe, pokud vedle něj bude na podlaze vzorovaný koberec.
  • Průmyslové doplňky vypadají skvěle ve zcela bílém prostoru a vnášejí do interiéru trochu moderního designu.

Dřevěné kuchyňské desky – výhody a nevýhody

Dřevěné doplňky v kuchyni jsou velmi oblíbené a není těžké pochopit proč. Vnášejí totiž do interiéru přírodní krásu a teplo dřeva. Dřevěná pracovní deska vypadá skvěle v kombinaci s bílou kuchyní, ale než se pro ni rozhodnete, ujistěte se, zda vyhovuje vašim potřebám.

bílá kuchyň s dřevěnou pracovní deskou

Velkou výhodou dřevěných pracovních desek je, že jejich konečná úprava může být jakákoli a tím pádem umožňuje vytvořit svůj vlastní jedinečný vzhled. Vypadají velmi elegantně a vyznačují se vysokou kvalitou zpracování a povrchové úpravy. Nejlepší volbou je lepené dřevo, např. buk, dub nebo jasan, protože se jedná o mnohem odolnější materiály.

Hlavní nevýhodou dřevěné pracovní desky je, že vyžaduje častou a pravidelnou péči. Pokud dřevo není řádně udržováno nebo utěsněno, může časem hnít a odštěpovat se, což znamená, že ​​je třeba ho přemalovat nebo vyměnit. Náklady na jejich provedení budou také mnohem vyšší než například u laminátové pracovní desky.

Bílá kuchyně s dřevěnou pracovní deskou – jaké stěny?

Zajímá vás, co umístit mezi bílé skříňky a dřevěnou pracovní desku? Existuje tolik možností! Kuchyňské panely, vinylové tapety, keramické obklady, vinylové samolepicí obklady v různých barvách a vzorech.

bílá kuchyň s dřevěnou pracovní deskou

Bílý kuchyňský nábytek bude vypadat skvěle s výraznými motivy – např. marockým jetelem, mramorem nebo trojrozměrnými motivy. Prohlédněte si nabídku našeho obchodu! Určitě najdete něco, co se bude hodit k výzdobě vaší kuchyně.

Bílá kuchyň s dřevěnou pracovní deskou – jaká podlaha?

Než začnete vybírat barvu podlahy, měli byste se zamyslet nad tím, jaký materiál na podlahu bude ve vašem prostoru nejvhodnější. Do kuchyně si nejčastěji vybíráme dlaždice, ale stojí za to také zvážit i další možnosti – například vinylové panely.

bílá kuchyň s dřevěnou pracovní deskou

Nejčastěji si do bílé kuchyně s dřevěnými pracovními deskami volíme podlahy, které jsou podobné pracovní desce. V barvě světlého nebo tmavého dřeva. Takové projekty se vyznačují harmonií a pohodlím, ale někdy stojí za to se trochu odvázat a vybrat si například keramické dlaždice s marockými vzory.

Bílá a dřevo tvoří dokonalý pár!

Bílá a dřevo tvoří ideální dekorativní pár. Kontrast barev a textur vytváří vizuálně příjemnou estetiku. Dřevo lze použít mnoha způsoby, od nábytku (např. pracovní deska), přes podlahu (např. vinylové panely), až po stěny (kuchyňské panely nebo tapeta). Taková kombinace vnáší do interiéru nádech modernosti, klidu a elegance.

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více