1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónní dekorace

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typické, ale velmi originální.

Vánoční výzdoba interiéru

Jak vyrobit vánoční dekorace? Udělejte si je sami!

Vánoční výzdoba představuje spoustu práce. Musíte najít dokonalý stromeček, koupit vhodné ozdoby a pak strávit několik dní zdobením, aby váš domov vypadal svátečně. Naštěstí existuje několik nápadů, které vám letos ušetří čas a peníze. Shromáždili jsme naše oblíbené způsoby na snadnou výzdobu v této vánoční sezóně.

DIY vánoční girlandy

Girlandy jsou skvělý způsob, jak dodat vánoční veselí do vašeho domova. Jsou také vynikající a levnou dekorací pro každou příležitost. DIY vánoční girlandy mohou být vyrobeny ze všeho, co máte doma. Snadno se vyrábějí a zaberou vám jen hodinu nebo dvě. Pokud potřebujete inspiraci pro vánoční girlandu, kterou si uděláte sami, zde je několik nápadů:

  • Jednoduchá girlanda ze stuh to je skvělý způsob, jak vytvořit něco, co bude zároveň slavnostní a elegantní. Stuhy jsou k dostání ve všech barvách a vzorech, takže si snadno najdete tu, která nejlépe vyhovuje vašemu stylu. Pokud chcete něco ozdobnějšího, můžete jako dekoraci na stuhu použít i mašle.

  • Vánoční girlanda z příze je perfektní, pokud chcete něco rustikálního a přírodního s trochou textury! Můžete použít různé barvy příze / motouzů a vytvořit tak dokonalou girlandu pro váš domov.

  • Můžete použít libovolnou barvu LED světel a namontovat je kolem okna – světla sama o sobě působí úžasným dojmem!

  • Girlanda s větvičkami smrku nebo jedle – stačí zavěsit větvičky na silný provázek, přidat LED lampičky a vaše dekorace na stůl, okno nebo dveře je připravena.

Vánoční výzdoba interiéru

Papírové dekorace na Vánoce

Papírové ozdoby jsou jednou z nejjednodušších věcí, které si můžete vyrobit doma. Pokud nechcete utrácet peníze za cetky z obchodu, vyrobte si je sami. Vánoční ozdoby z papíru na stromek jsou velmi jednoduché. Díky nim získá prostor kouzlo a sváteční atmosféru. Poradíme vám, jak vytvořit vánoční hvězdu a sněhové vločky z papíru.

Papírové sněhové vločky

Jedna z nejjednodušších vánočních ozdob k zavěšení na vánoční stromek nebo okno. Pro její vytvoření potřebujeme pouze nůžky a list papíru.

  1. Z papíru vystřihneme kruh.

  1. Složíme jej na polovinu, pak znovu na polovinu a znovu, dokud se nevytvoří kužel.

  2. Na kuželu nakreslíme tužkou vzory, které chceme, aby se objevily na naší sněhové vločce.

  3. Pečlivě vystřihneme nakreslené vzory.

  4. Rozložíme papír a máme hotovo! Teď už jen stačí zavěsit naši sněhovou vločku na nit.

Vánoční výzdoba interiéru

Vánoční hvězda z papíru

Udělejte jich spoustu – nesmí u vás doma chybět! Jsou perfektní jako dekorace na vánoční stromek nebo do dětského pokoje.

  1. Na kus papíru nakreslíme vzor klasické hvězdy.

  1. Vystřihneme nakreslený vzor s asi 0,5 cm rezervou, kterou pak lehce nastřihneme a ohneme dovnitř – vytvořte si hned více takových hvězd!

  2. Je čas spojit dvě hvězdy! Slepte je dohromady s předem přeloženým dovnitř papírem.

  3. Takové hvězdy můžete buď položit na stůl jako dekoraci, nebo vlepit dovnitř kus nitě a zavěsit v různých částech domu.

Vánoční ozdoby do kuchyně

Příjemná pro oko a dobře zařízená kuchyň je nejdůležitější místností v celém domě. Zde vznikají nejchutnější pokrmy, zejména pak ty vánoční. Příprava štědrovečerní večeře, zvláště pro větší rodinu, je velkou výzvou, takže je důležité si to usnadnit. Jedním z doplňků, který umožní rychle a efektivně krájet zeleninu a ryby, je skleněné kuchyňské prkénko. Tento nenápadný kuchyňský doplněk vám ušetří čas i vodu.

Skleněná kuchyňská prkénka s vánočním motivem

Skleněná kuchyňská prkénka nevyžadují důkladné drhnutí po krájení masa nebo ryb, postačí je umýt prostředkem na mytí nádobí s trochou vody. Tvrzené sklo má tu výhodu, že se nepoškrábe, je odolné vůči teplotě a poškození, proto je vhodné k mytí v myčkách na nádobí. A navíc originální vánoční design nastolí vánoční atmosféru v každé kuchyni. Po skončení krájení se kuchyňská prkénka stanou jedinečnou zimní výzdobou..

Níže uvádíme několik vánočních inspirací:

1. Skleněné krájecí prkénko Káva a dárek je praktickou připomínkou pro všechny, kdo nakupují dárky na Vánoce na poslední chvíli. S takovým prkénkem na kuchyňské desce se výrazně zvýší šance na včasný nákup dárků. Po vyčerpávajících nákupech si jistě zasloužíte lahodnou vanilkovou kávu.

2. Skleněné krájecí prkénko Osvětlený vánoční stromek vytvoří vánoční atmosféru ve vaší kuchyni a zahřeje přísný bílý interiér. Když budete v nadcházejících dnech zdobit dům, stojí za to vytvořit v kuchyni poklidnou, zimní atmosféru, která vás bude inspirovat ke kulinářským experimentům.

3. Skleněné krájecí prkénko Maltézský psík s motýlkem probudí ducha Vánoc v každém z nás. Prosincové dekorace nemusí být fádní – vsaďte na trochu humoru a půvabu, a mimochodem, v celém tomto shonu nezapomeňte na vaše čtyřnohé přátele.

4. Skleněné krájecí prkénko Višně na dřevěných prknech to je vůně vánočního koláče v každém domově! Vzpomínáte si na ty lákavé vůně linoucí se z kuchyně pár dní před Štědrým dnem? Tóny pomeranče, vanilky, perníku s třešňovým kompotem? Inspirujte se a vyrobte si jedinečné, voňavé a chutné cukroví.

5. Skleněné kuchyňské prkénko Bylinky a koření je nezbytně nutné při přípravě ryb a salátů – bez aromatických bylinek nejsou dobrá jídla! Nebojte se je používat. Ve vhodných poměrech zajistí, že hosté budou vašimi nápady nadšeni.

Vánoční odpočítávání

Kromě krájecího prkénka budou skvěle vypadat také skleněné hodiny v přírodních barvách zimy. Velmi oblíbené jsou barvy červená, zelená v kombinaci s bílou a stříbrnou. Doplněk v podobě skleněných hodin můžeme zavěsit do kuchyně nebo jiného vhodného interiéru již na začátku prosince, abychom si sváteční atmosféru užili déle. Tato vánoční ozdoba bude také skvělým dárkem pro naše příbuzné či známé.

 
 
Vánoční výzdoba interiéru
 

Přeneste zimní krajinu za oknem do svého domova – originální vánoční dekorace pro váš domov.

Vánoce, během nichž hojně padal sníh a pokrýval vše kolem, pomalu mizí v zapomnění. Takové pohledy však můžeme obdivovat v bytě, a to nejen ve filmech nebo během surfování po internetu, ale také v podobě obrazu na jedné z našich stěn. Pohled na zasněžené ulice, krásné sněhové vločky či lesy a hory pokryté sněhovým prašanem – výběr vánočních krajin je obrovský. Těm, kteří se nemohou rozhodnout pro konkrétní vzor, doporučujeme vybrat si několik vánočních motivů a vytvořit úžasnou galerii obrazů na jedné stěně.

Kromě zimních krajin si můžete vybrat i obrazy s motivem vánočních ozdob, tedy baňky, stromeček nebo dárky či poněkud tradičně – jesličky nebo anděla.

V tomto výjimečném období myslete na své blízké, které můžete obdarovat těmito funkčními dárky již dnes.

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Tapety do tmavé chodby a předsíně: jak vybrat a vytvořit správný interiér
20.11.2023

Tapety do tmavé chodby a předsíně: jak vybrat a vytvořit správný interiér

Vstupujete do domu po dlouhém dni v práci. První místnost, kterou vidíte, je předsíň. Uvažovali jste někdy, jak důležité je, aby tato místnost na vás udělala dobrý dojem? A může se chodba, tento zdánlivě nepodstatný prvek každého bytu, stát výjimečným dekorativním prvkem? Ano! Klíčem k tomu je správný výběr tapety.

více