1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Průvodce

BÍLÝ NEBO ČERNÝ KUCHYNSKÝ PANEL

V tomto případě namísto světlých barev a ryze bílé barvy převládá černá, bordó, tmavě modrá a zelená.Černá kuchyň je úplně nový trend – naprostý protiklad skandinávské bílé. S čím kombinovat černou barvu, abychom se vyhnuli pocitu tíhy a úzkosti? Jak vybrat perfektní doplňky? Na co nezapomenout, pokud se rozhodneme pro kuchyň s černým nábytkem? Níže uvádíme několik inspirací pro kuchyňské panely.

Černý mat – konec doby lesku

Doposud nejpopulárnějším kuchyňským nábytkem byl nábytek s lesklým povrchem. Matné přední části mají tu výhodu, že jsou na nich méně viditelné otisky prstů a nečistoty. Černý mat zavádí prvek svěžesti a elegance, ale stojí za to jej prolomit lesklým detailem, jako je například skleněný kuchyňský panel.

1. Kuchyňský panel kaštanové  květy 

Tento kuchyňský panel dokonale zapadá do současných trendů – černá je prolomena rostlinným bordó motivem. Lze jej použit jako módní detail, ale i jako ochranný prvek, bude-li umístěn za varnou deskou nebo dřezem.

Barevné experimenty – vsaďte na výraznou barvu

Pokud se rozhodnete pro černou kuchyň, nemusíte se omezovat pouze na jednu převládající barvu. Monochromatické kompozice jsou elegantní, ale vyžadují více prostoru, aby se předešlo pocitu úzkosti. V menších kuchyních je vhodné zvolit odvážný, barevný detail – ať už se jedná o skleněný panel nebo skleněnou krájecí desku:

2. Kuchyňský panel orchidej fialový

3. Kuchyňský panel zelený list

4. Kuchyňský panel červený mák

5. Kuchyňský panel tyrkysové motýly

 Černý kuchyňský nábytek se nejlépe prezentuje v kombinaci s kuchyňskými panely se sytě červenými prvky, výrazně fialovou barvou a svěží zelení či tyrkysovými barvami. V tomto barevném provedení najdete také další doplňky – nože, skleněné desky, sušičky na nádobí a podložky pod šálky.

Cihla – loftový styl

Pokud máte k dispozici velký prostor, pak se rozhodně můžete pokusit o vytvoření kuchyně v loftovém stylu. Černá barva ve spojení s cihlou je strohá, ale zároveň elegantní. Ve velkém prostoru není nutné se při výběru doplňků omezovat. Do kuchyně v loftovém stylu navrhujeme kuchyňské panely s cihlovou texturou nebo zobrazující cihlové budovy:

6. Skleněná krájecí deska Cihlová zeď 

7. Kuchyňský panel Italská alej

8. Kuchyňský panel Římská ulice

Černý mramor – tradice a moderna

Mramor, stejně jako cihla, budí pocity tíhy a úzkosti. Mramorová schodiště nejčastěji potkáváme v luxusních vilách a palácích. Není divu, vyžadují totiž spoustu místa. Naštěstí v konceptu kuchyně all-in-black se můžeme omezit na mramorové doplňky, jako jsou skleněné kuchyňské panely nebo podlahová dlažba. Pro tuto úpravu se hodí kuchyňské panely v černých a bílých tónech:

9. Kuchyňský panel pampeliška

10. Kuchyňský panel bílé peří

11. Kuchyňský panel bílé orchideje

Černá kuchyň je výzva. Je protipólem lehkosti skandinávské kuchyně. Černé interiéry jsou obvykle mohutnější, ale toto břemeno můžeme vyvážit pomocí vhodně zvolených doplňků. Není náhodou, že je nyní černá kuchyň nejpopulárnějším trendem výzdoby interiérů, a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit. Pokud si rádi hrajete s nejnovějšími trendy, teď je ta ideální chvíle pro vytvoření unikátní a módní kuchyně.

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více