1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Kancelář

Home office –5 způsobů, jak si zařídit domácí kancelář

Home office –5 způsobů, jak si zařídit domácí kancelář

Někteří z nás věří, že organizovanost je klíčem k produktivitě. To je pravda jen částečně. Organizovanost ve skutečnosti usnadňuje nalezení toho, co potřebujete a kdy to potřebujete, ale pokud nemáte připravený dobrý pracovní prostor, vaše produktivita bude stejně trpět. Pokud hledáte nejlepší způsob, jak zařídit domácí kancelář pro dosažení maximální produktivity, je třeba mít na paměti několik věcí.

Určení pracovní zóny – kde v domě uspořádat kancelář?

Umístění domácí kanceláře je velmi důležité. To ovlivní kvalitu naší práce na dálku, takže prvním krokem je určení prostoru pro domácí kancelář.

Soukromí je při práci z domova zásadní. Odřízne nás od hluku, který může rozptylovat. Samostatná místnost pro home office je velkou výhodou, ale co když takové místo nemáme a musíme naši kancelář připravit ve společném prostoru? Vyplatí se uvažovat o zařízení home office zhotovenými na zakázku úložnými skříněmi, které lze později snadno uzavřít. Dalším řešením může být proměna kamrlíku nebo místa pod schody na kancelář. To jsou skvělé nápady, pokud máte k dispozici omezený prostor.

Vhodným řešením budou také mobilní příčkové stěny. Můžete je snadno umístit tam, kde budete zrovna pracovat a po práci složit a schovat. Takové oddělení od zbytku domu jistě ovlivní efektivitu práce.

 
Home office –5 způsobů, jak si zařídit domácí kancelář
 
Home office –5 způsobů, jak si zařídit domácí kancelář
 

Doporučujeme, aby byl psací stůl umístěn před oknem, protože to zajistí přístup k čerstvému vzduchu, vitamínu D a zabrání nepříjemnému odrazu světla na obrazovce počítače. Pohled z okna má na nás také uklidňující účinek a za krátké přestávky od obrazovky nám naše oči jistě poděkují.

Uspořádaný prostor je čistá mysl

Přeplněné pracoviště pro práci na dálku může mít špatný vliv na kreativitu a produktivitu. Stojí za to vytvořit si seznam věcí, které zaneřáďují náš prostor. Snažte se pro každou věc vytvořit konkrétní místo v místnosti, abyste nevytvářeli nový nepořádek.

Domácí kanceláře jsou obvykle menší než ty, které máme ve firmách, a proto je organizace velmi důležitá. Stojí za to si pořídit police a úložné boxy, aby se účinně schovaly papíry a další drobnosti. Pokud nemáte jedno určené místo pro práci, pak se vyplatí pořídit si pro skladování kontejner na kolečkách. Je snadno přenosný a poskytuje větší univerzálnost, pokud potřebujete změnit polohu domácí kanceláře.

 
Home office –5 způsobů, jak si zařídit domácí kancelář
 
Home office –5 způsobů, jak si zařídit domácí kancelář
 
Home office –5 způsobů, jak si zařídit domácí kancelář
 

Nábytek a doplňky v domácí kanceláři, které ovlivní pohodlí práce na dálku

Vhodný nábytek je základem pro fungování domácí kanceláře. Umožní nám postarat se o pohodlí naší práce a ovlivní naši produktivitu. Základem pro home office je psací stůl a křeslo. Stůl by měl mít dostatek místa pro umístění obrazovky monitoru, dokumentů a dalších kancelářských doplňků. Vyplatí se porozhlédnout na trhu s nábytkem a vybrat si nejlepší velikost a tvar psacího stolu do našeho domova.

Nejdůležitějším vybavením v domácí kanceláři je židle. Vyplatí se investovat do ergonomického pracoviště, abyste se ochránili před bolestmi zad a následnými onemocněními páteře. Pokud si nemůžete dovolit nový nábytek, můžete vylepšit vybavení, které máte – tedy nové / dodatečné polstrování, malování, čalounění látkou.

Při zařizování domácí kanceláře je důležité přirozené světlo, ale také dodatečné osvětlení. V ideálním případě bychom měli kombinovat směrové světlo stolní lampy s náladovým stropním osvětlením.

Špetka kreativity při personalizaci prostoru

V případě home office máme možnost vdechnout místnosti mnohem osobnější ráz. Stojí za to se ujistit, že v našem okolí jsou věci, které nám přinášejí radost a inspiraci. Kancelář má být funkční, ale je mnohem lepší pracovat na místě, kde je vidět naše osobnost. Závěsné police budou vhodné pro vystavení našich oblíbených věcí. Můžete na ně umístit své oblíbené knihy, obrazy a fotografie. Skvělým nápadem budou také nástěnky, které kromě toho, že nám pomohou zbavit se nepořádku na stole, budou místem, kde ukážeme naši kreativitu.

Home office –5 způsobů, jak si zařídit domácí kancelář

Zeleň v kanceláři – rostliny v květináčích a jejich vliv na naši náladu

Vegetace má uklidňující účinek na lidi, může ovlivnit jejich kreativitu a efektivitu práce. Zvlhčuje vzduch a pomáhá ho čistit, což je velmi důležité na místě, kde je například nějaké elektronické zařízení. Skvěle se osvědčí v potenciálně stresujícím prostředí, protože dokonale zlepšuje náladu. Bude nejen dekorativním prvkem, který rozjasní náš psací stůl, ale také se stane vynikajícím únikem od práce, sníží ospalost nebo bolesti hlavy. Nemůžete na ně zapomenout při plánování a vytváření své nové domácí kanceláře.

Čtěte také:
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více
Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky
28.11.2023

Vánoční výzdoba interiéru – praktické dekorace na svátky

Předvánoční období je nejhezčím obdobím roku. Temné večery osvětlují krásné vánoční ozdoby, v obchodech se objevují inspirace a nápady na originální dárky a my prohledáváme stránky s recepty, abychom si vybrali ty nejlepší a překvapili naše hosty. Za úvahu stojí také dekorace... tradiční i méně typick&e

více