1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inspirace

Dekorativní zrcadla na zeď – velkolepá výzdoba interiéru

Dekorativní zrcadla na zeď

Použití dekorativních zrcadel je v posledním desetiletí stále populárnější, protože mohou být zajímavým způsobem, jak přidat texturu a barvu do místnosti. Lze je použít mnoha způsoby, od jednoduchého důrazu až po proměnu celého interiéru. Mohou viset na stěnách, být přilepeny na dveře nebo položeny na regálu. V našem mini průvodci vám poradíme, jak najít perfektní zrcadlo pro váš domov.

Dekorativní zrcadlo – které je nejlépe zvolit?

Zrcadla jsou nedílnou součástí uspořádání v soukromých i komerčních prostorách. Plní praktickou a dekorativní funkci. Některé činnosti, které provádíme během dne, by ve skutečnosti mohly jen stěží proběhnout bez zrcadel. Vzhledem k jejich funkční stránce jsou nejčastěji montovány v koupelnách, ložnicích a chodbách, ale stále častěji se také stávají součástí typických dekoratérských projektů.

Dnes je na trhu k dostání mnoho typů zrcadel, z nichž každé má svůj vlastní jedinečný styl a účel. Vývoj technologie ovlivnil také odvětví interiérového designu, a proto si nyní můžete koupit zrcadlo vytvořené speciálně pro fanoušky doplňků. Jaká zrcadla jsou nejoblíbenější na trhu?

  • Zrcadlo bez rámu– tento typ zrcadla se často používá v koupelnách a dalších místnostech, kde mají plnit praktičtější funkci. Jsou také populární mezi těmi, kteří chtějí, aby jejich koupelny vypadaly moderněji. Nejčastěji se jedná o obdélníková zrcadla přilepovaná / lepená na stěnu speciálním, silným lepidlem.

  • Zrcadlo v rámu – může být použito v každé místnosti v domě a lze jej přizpůsobit jakémukoli stylu. Velmi často jej vidíme v ložnicích – zavěšené nebo opřené o stěny. Často se používá k vytvoření iluze prostoru v malých místnostech. Rámy zrcadel mohou být velmi různé, obvykle se však kupují kulatá zrcadla v černém rámu a obdélníková zrcadla v bílém rámu.

  • Zrcadlo s LED podsvícením – tento typ zrcadla se stal nepostradatelným prvkem vybavení mnoha koupelen a ložnic po celém světě. LED zrcadlo je dražší než jiné typy zrcadel, ale poskytuje lepší osvětlení pro ty, kteří se líčí nebo holí. Jeho účelem je poskytovat lepší podsvícení, které klasické žárovky nejsou schopny poskytnout kvůli své menší velikosti a nedostatečné intenzitě světla.

Dekorativní zrcadla na zeď

  • Kosmetická zrcadla / zrcadla na líčení / pro vizáž – často zvětšující / s osvětlením / rozměrově menší – jsou v kosmetickém průmyslu nezbytné. Umožňují aplikovat make-up přirozeným způsobem a zlepšit vzhled. V dnešní době se kosmetická zrcadla vyvíjejí spolu s rozvojem technologií. Kromě běžných zrcadel najdeme v domácích šatnách zrcadla s velkými LED žárovkami.

  • Zrcadla ovládaná pomocí smartphonu – něco pro milovníky technologických novinek. Jedná se o zrcadlo, které lze ovládat pomocí smartphonu a které dokáže vše, od změny osvětlení v místnosti až po přehrávání hudby. Nemusíte se tedy obávat, že budete mít na pracovní desce další zařízení nebo že se zamotáte do kabelů, protože vše je bezdrátové!

Jaké dekorativní zrcadlo na stěnu do obývacího pokoje?

Dekorativní strana zrcadla bude obzvláště důležitá při zařizování obývacího pokoje. Do obývacího pokoje vyberte zrcadlo s netypickým tvarem a atraktivním rámem. Kam ho umístit? Nejlépe v centrálním bodě místnosti a nezakrývat dalšími dekoracemi. Stěnu, na které bude viset, vymalujte výraznou kontrastní barvou – např. láhvově zelenou, červenou nebo hnědou.

Dekorativní zrcadla na zeď

Zlaté nástěnné zrcadlo – módní doplněk interiéru

Když mluvíme o zrcadlech do obývacího pokoje, stojí za zmínku trend zrcadel, který se v posledních letech objevil v dekoratérství. Řeč je o zlatých nástěnných zrcadlech, která se stala nedílnou součástí uspořádání v glamour stylu.

Velké zrcadlo se zlatým rámem bude dokonalým středobodem obývacího pokoje. Může být zavěšeno na zdi nebo umístěno na podlaze vedle designových květináčů či křesla. Jeho krásu zdůrazní vedle stojící a barevně sladěná lampa, jejíž světlo se bude odrážet od povrchu zrcadla a rámu.

Zrcadla na stěnu v předsíni

Chodba je vizitkou vašeho domova, proto je důležité vytvořit přívětivý prostor. Jaké dekorativní zrcadlo zvolit do předsíně? Nejlépe velké v zajímavém rámu! Vyplatí se jej zavěsit nad stůl navržený v podobném stylu. Pokud máte malou předsíň, nezapomeňte, že dekorace vedle zrcadla by měly být decentní a neměly by vytvářet zbytečný chaos. A pokud máte chuť na trochu dekorativního šílenství, použijte několik zrcadel!

Dekorativní koupelnová zrcadla

Zrcadlo v koupelně je základem uspořádání. V tomto prostoru se bez něj neobejdete, a proto je důležité vybrat si takové, které bude vyhovovat vašim potřebám. Velký význam bude mít nejen velikost, ale také styl, tvar nebo další funkce. Je proto důležité zaměřit se na své vlastní potřeby.

Dekorativní zrcadla na zeď

V koupelnách jsou nejčastěji instalována velká obdélníková nebo kulatá zrcadla bez rámů, která mají nejen pomoci při každodenních přípravách, ale také opticky zvětšit prostor. Stále častěji se jedná o LED zrcadla nebo zrcadla s přídavnými žárovkami, které dokonale osvětlují obličej. Pokud v koupelně rádi posloucháte hudbu, vyplatí se investovat do koupelnových zrcadel s funkcí rádia nebo do zrcadel, která se připojují přímo k našemu smartphonu.

Výběr dekorativních zrcadel

Dekorativní zrcadlo je nepostradatelným prvkem každé místnosti. Může být použito k odrážení světla a zvětšení prostornosti místnosti, což je důvod, proč jsou tak populární v ložnicích, obývacích pokojích, jídelnách a chodbách. Může však také zcela změnit vzhled interiéru. Pokud hledáte nové zrcadlo pro váš domov nebo kancelář, podívejte se na naši širokou nabídku dekorativních zrcadel.

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více