1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inspirace

Trendy ve výzdobě interiérů 2023 - způsoby, jak vytvořit módní aranžmá

Trendy ve výzdobě interiérů 2023

Hledáte nejnovější trendy v interiérovém designu? Pokud ano, jste na správném místě! V roce 2023 nás čekají zajímavé změny v oblasti bytových dekorací a interiérového designu. Od zářivých barev a jedinečných textur až po přírodní materiály - každý si zde najde něco pro sebe. V tomto článku se budeme zabývat trendy v interiérovém designu a tím, jak je můžete využít při navrhování svého stylového a moderního prostoru.

Nejdůležitější je vaše pohoda

V posledních letech se v interiérovém designu klade stále větší důraz na podporu pohody, pohodlí a udržitelnosti. V roce 2023 se v úpravách objeví několik klíčových designových prvků, které budou zaměřeny především na naše pohodlí. Mluvíme o používání přírodních materiálů, správném osvětlení, výběru správných barev (psychologie barev), nákupu pohodlného a funkčního nábytku a zaměření na lepší organizaci (nepořádek může být zdrojem stresu a úzkosti).

Začlenění designových prvků zaměřených na naši pohodu může obecně vytvořit prostor, který podporuje fyzickou, duševní a emocionální spokojenost. Vytvořením interiérů, které jsou pohodlné, uklidňující a podporující, můžeme zlepšit celkovou kvalitu života.

Trendy ve výzdobě interiérů 2023
Trendy ve výzdobě interiérů 2023

Zemité barvy - návrat teplých přírodních tónů

Zemité barvy jsou již mnoho let oblíbenou volbou v interiérovém designu a stále představují trend, který obstál ve zkoušce času. Tyto teplé přírodní odstíny jsou inspirovány barvami, které se vyskytují v přírodě, jako je hnědá, béžová, rezavá a olivově zelená..

Použití zemitých barev v interiéru vytváří příjemnou a teplou atmosféru, která je útulná a uklidňující. Tyto barvy se dobře hodí k různým designovým stylům, od rustikálního a tradičního až po moderní a minimalistický.

Rustikální ložnice
obývací pokoj ve skandinávském stylu
Trendy ve výzdobě interiérů 2023

Jedním z důvodů trvalé obliby zemitých barev je jejich univerzálnost a mnohostranné využití. Můžete například vytvořit jednobarevný vzhled pomocí různých odstínů hnědé nebo přidat barevný akcent v barvě rzi.

Návrat teplých, přírodních tónů do interiérového designu je vítaným trendem, který zůstane. Ať už dáváte přednost minimalistickému vzhledu nebo tradičnějšímu stylu, začlenění zemitých barev do designu vám pomůže vytvořit útulný prostor, který si zamilujete vy i vaši hosté.

Dekorace inspirované přírodou v interiérovém designu

Dekorace inspirované přírodou jsou v roce 2023 nezbytností! Je to skvělý způsob, jak mít moderní interiér a vnést do svého domova krásu přírody - zde je několik nápadů , jak to udělat:

  • Používejte přírodní materiály: do svého interiéru začleňte surové materiály, jako je dřevo, kámen a rostliny (např. dřevěné podlahy). Jako stropní podpěry můžete použít dřevěné klády, na stoly položit kameny a ze stropu zavěsit rostliny.

  • Květinové a rostlinné kompozice: Pomocí květin, listů a větví vytvořte úžasné kompozice, které napodobují vzhled zahrady nebo lesa. Můžete je natřít kovovým nebo přírodním odstínem, nebo je nechat nedotčené.

Trendy ve výzdobě interiérů 2023
Jak vyzdobit svůj domov ve stylu městské džungle
  • Obrazy s přírodní tematikou: Na stěny si můžete pověsit díla s přírodní tematikou, jako jsou krajiny, botanické grafiky nebo portréty zvířat.

  • Vodní prvky: Zařaďte do svého interiéru vodní prvky, jako jsou fontány nebo akvária, a vytvořte tak klidné, přirozené prostředí.

  • Přírodní nástěnné malby: jsou oblíbenou volbou pro domácí dekorace, protože mohou v každé místnosti vytvořit uklidňující a relaxační atmosféru. Mohou také dodat prostoru vizuální zajímavost a hloubku.

  • Přírodní textury: V interiéru používejte přírodní materiály, jako je juta, len nebo vlna - může jít o koberce, deky nebo polštáře.

Módní interiéry ve vintage estetice - návrat do minulosti

Rádi vdechujeme starým věcem nový život. Tímto způsobem ctíme staré a zděděné předměty. Neobvyklý nábytek vyčištěný a přelakovaný nám může sloužit ještě mnoho let. Rok 2023 bude takovým návratem do minulosti. Záleží jen na vás, zda se rozhodnete pro éru art deco 20. let nebo například pro modernější styl 50. let.

Nezapomeňte však kombinovat vintage a moderní nábytek, abyste vytvořili vyvážený a soudržný vzhled. Váš domov tak nebude vypadat jako muzeum a bude svěžejší a modernější.

Trendy ve výzdobě interiérů 2023
Trendy ve výzdobě interiérů 2023

Chytrá domácnost

V roce 2023 budou majitelé s rostoucí oblibou technologií chytrých domácností hledat způsoby, jak je hladce začlenit do interiéru. Může jít o chytré osvětlení, hlasem ovládaná zařízení a systémy domácí automatizace.Technologie chytré domácnosti nabízí mnoho výhod, včetně pohodlí, energetické účinnosti a zvýšené bezpečnosti. Může také zlepšit celkové pohodlí a funkčnost domu.

Interiérové trendy pro rok 2023

Celkově se zdá, že trendy v roce 2023 se zaměřují na udržitelnost, pohodlí a funkčnost v kombinaci s moderní a stylovou estetikou. Při navrhování použijte módní barvy, přírodní materiály, funkční nábytek, ale především nezapomeňte prostor přizpůsobit svému vkusu. Přidejte jedinečné akcenty, jako jsou rodinné fotografie nebo cenné předměty, aby bylo jasné, že se jedná o váš výjimečný prostor.

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více