1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónní dekorace

Nejlepší nápady na výzdobu kuchyně při příležitosti Halloweenu

Halloween byl doposud považován za typicky americký svátek – právě tam se zrodila myšlenka ovládnutí strachu, nočních můr a čarodějnic pomocí smíchu a sladkostí. V tomto jedinečném dni v roce můžete čelit svému strachu a přestrojit se za čarodějnici, upíra či zombie, a zároveň se skvěle bavit s přáteli. Halloween to je samozřejmě nejen převlékání a sladkosti, ale především výzdoba interiérů

Jaké tedy použít barvy pro poslední den v říjnu? Především ty temné a ponuré, s prvky burgundské červené, lahvově zelené a fialové. V této úloze se skvělé osvědčí i barevné motivy, které jsou přímo spojeny s podzimem – pomerančové, žluté a sytě červené barvy, tlumené hnědé a popelavě šedé. Navzdory zdání, ne všechny dekorace musí být zcela tmavé, právě naopak, můžete zkusit použit černobílé vzory. Není třeba měnit celou výzdobu, ale vyplatí se postarat o rekvizity a doplňky, a k nim právě patří skleněné desky.

Kuchyňské skleněné desky jsou praktické a tematické – je dobré mít doma v zásobě více než jeden kus. Jak si vybrat ten nejlepší? Pomůžou vám roční období, měsíce, výjimečné dny v roce a svátky.

1. Tanec se Smrtí

Skleněná krájecí deska Květiny a Ptáci navazuje svou stylistikou na barokní, tmavé kompozice, a tyto zase na oblíbený motiv epochy –Tančící Smrt. Je to dobrá příležitost připomenout si, že se smrtí si zatančí všichni – květiny, ptáci, vegetace, lidé.

2. Temná stránka přírody

Skleněná krájecí deska Semena pampelišky to je pohled v negativním provedení. Invertování barev vytváří temný, fascinující efekt – ukazuje, že jak rostliny, tak i lidé mají svou vlastní skrytou stránku, která je obvykle hluboko schována. Pro někoho je to vnitřní krása, pro jiného zase děsivý výjev.

3. Nekonečné bludiště

Skleněná krájecí deska Betonový tunel se na první pohled nevyznačuje ničím výjimečným. Při delším pohledu na ni můžete nabýt dojmů, že tunel na ní je nekonečný. Halloween je vhodný čas, abychom si uvědomili nekonečno životního cyklu a pomíjivost.

4. Jezdec apokalypsy

Skleněná krájecí deska Kůň v plamenech je perfektní volbou na 31. října. Černá barva je zde spojena s ohnivou pomerančovou a pekelný kůň navozuje souvislost se čtyřmi jezdci apokalypsy. Tak trochu s rezervou, ale i trochu s okouzlením – pekelný kůň určitě podnítí vaši představivost, a právě o to o Halloweenu jde.

5. Kouzlo klamů

Skleněná krájecí deska Bílý kouř bude vypadat o Halloweenu skvěle – není zřejmé, co se uvnitř skrývá, celek je zastřený hustým, bílým kouřem. Jemná, i když strašidelná kompozice, vám připomene výjevy ze snů a vizí, a možná si získá srdce nějaké čarodějky-začátečnice?

Proč vám představujeme skleněné kuchyňské panely? Panely se mimořádně snadno udržují v čistotě, nevyžadují specializovanou montáž, a zároveň jsou módním a užitečným doplňkem pro každou příležitost. Více temných inspirací najdete v naší nabídce.

Čtěte také:
Kam v domácnosti umístit zrcadla, aby působila co nejlépe?
08.10.2024

Kam v domácnosti umístit zrcadla, aby působila co nejlépe?

Přemýšlíte, kam ve svém domě umístit zrcadla, aby působila co nejlépe? Odpověď spočívá ve správném sladění umístění, velikosti a tvaru zrcadla s potřebami interiéru a jeho obyvatel.

více
Jak si zkrášlit ložnici? Kreativní a praktické nápady pro stylový a útulný prostor
17.09.2024

Jak si zkrášlit ložnici? Kreativní a praktické nápady pro stylový a útulný prostor

V tomto článku vám představíme kreativní nápady, jak si vyzdobit ložnici, aby byla nejen stylovým, ale i útulným prostorem. Dozvíte se, jak pomocí jednoduchých triků a inspirativních řešení proměnit charakter své ložnice a dodat jí nový vzhled.

více
Jak zařídit, aby interiér vypadal luxusně? Triky interiérového designéra
27.08.2024

Jak zařídit, aby interiér vypadal luxusně? Triky interiérového designéra

Kdo by někdy nesnil o tom, že vstoupí do domu, který vyzařuje luxus - kde každý detail vyzařuje eleganci a sofistikovanost? Dobrou zprávou je, že k vytvoření luxusního interiéru není potřeba milionářský rozpočet. Místo toho je třeba učinit chytrá a stylová rozhodnutí, která dodají vašemu prostoru hloubku, bohatství a pocit vznešenosti.

více
Jak si hezky vyzdobit domov? Rady pro milovníky designu
23.07.2024

Jak si hezky vyzdobit domov? Rady pro milovníky designu

V tomto článku se věnujeme pěti kreativním tipům, které vám pomohou navrhnout stylový obývací pokoj. Od elegantních obrazů na skle až po jedinečné osvětlení - tyto nápady budou inspirovat milovníky designu, aby pozvedli svůj obytný prostor.

více