1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Sezónní dekorace

Nejlepší nápady na výzdobu kuchyně při příležitosti Halloweenu

Halloween byl doposud považován za typicky americký svátek – právě tam se zrodila myšlenka ovládnutí strachu, nočních můr a čarodějnic pomocí smíchu a sladkostí. V tomto jedinečném dni v roce můžete čelit svému strachu a přestrojit se za čarodějnici, upíra či zombie, a zároveň se skvěle bavit s přáteli. Halloween to je samozřejmě nejen převlékání a sladkosti, ale především výzdoba interiérů

Jaké tedy použít barvy pro poslední den v říjnu? Především ty temné a ponuré, s prvky burgundské červené, lahvově zelené a fialové. V této úloze se skvělé osvědčí i barevné motivy, které jsou přímo spojeny s podzimem – pomerančové, žluté a sytě červené barvy, tlumené hnědé a popelavě šedé. Navzdory zdání, ne všechny dekorace musí být zcela tmavé, právě naopak, můžete zkusit použit černobílé vzory. Není třeba měnit celou výzdobu, ale vyplatí se postarat o rekvizity a doplňky, a k nim právě patří skleněné desky.

Kuchyňské skleněné desky jsou praktické a tematické – je dobré mít doma v zásobě více než jeden kus. Jak si vybrat ten nejlepší? Pomůžou vám roční období, měsíce, výjimečné dny v roce a svátky.

1. Tanec se Smrtí

Skleněná krájecí deska Květiny a Ptáci navazuje svou stylistikou na barokní, tmavé kompozice, a tyto zase na oblíbený motiv epochy –Tančící Smrt. Je to dobrá příležitost připomenout si, že se smrtí si zatančí všichni – květiny, ptáci, vegetace, lidé.

2. Temná stránka přírody

Skleněná krájecí deska Semena pampelišky to je pohled v negativním provedení. Invertování barev vytváří temný, fascinující efekt – ukazuje, že jak rostliny, tak i lidé mají svou vlastní skrytou stránku, která je obvykle hluboko schována. Pro někoho je to vnitřní krása, pro jiného zase děsivý výjev.

3. Nekonečné bludiště

Skleněná krájecí deska Betonový tunel se na první pohled nevyznačuje ničím výjimečným. Při delším pohledu na ni můžete nabýt dojmů, že tunel na ní je nekonečný. Halloween je vhodný čas, abychom si uvědomili nekonečno životního cyklu a pomíjivost.

4. Jezdec apokalypsy

Skleněná krájecí deska Kůň v plamenech je perfektní volbou na 31. října. Černá barva je zde spojena s ohnivou pomerančovou a pekelný kůň navozuje souvislost se čtyřmi jezdci apokalypsy. Tak trochu s rezervou, ale i trochu s okouzlením – pekelný kůň určitě podnítí vaši představivost, a právě o to o Halloweenu jde.

5. Kouzlo klamů

Skleněná krájecí deska Bílý kouř bude vypadat o Halloweenu skvěle – není zřejmé, co se uvnitř skrývá, celek je zastřený hustým, bílým kouřem. Jemná, i když strašidelná kompozice, vám připomene výjevy ze snů a vizí, a možná si získá srdce nějaké čarodějky-začátečnice?

Proč vám představujeme skleněné kuchyňské panely? Panely se mimořádně snadno udržují v čistotě, nevyžadují specializovanou montáž, a zároveň jsou módním a užitečným doplňkem pro každou příležitost. Více temných inspirací najdete v naší nabídce.

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více