1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inspirace

Jak vyzdobit svůj domov ve stylu městské džungle? Urban jungle bez tajemství

Jak vyzdobit svůj domov ve stylu městské džungle

Jsou mezi vámi milovníci dalekých cest, kteří by si rádi přenesli vzpomínky na tropickou dovolenou do svého domova? V interiéru inspirovaném exotickými rostlinami, zvířecími motivy se budete cítit jako ve vzdálené amazonské džungli nebo ve sluncem zalité Africe.

Styl městské džungle – vlastnosti interiéru

Trendy v interiérovém designu se neustále mění, ale existují nadčasové nápady, které nikdy nevyjdou z módy. Jedním z takových nápadů je použití přírodních prvků, jako je například dřevo, kámen nebo rostliny k vytvoření přívětivého prostředí. Tyto prvky oživují každý prostor a díky nim se cítíme jako doma.

A právě takový je styl městské džungle. Je to styl, který často zahrnuje přirozený a organický vzhled, s barevnými akcenty a příjemnou atmosférou. Městská džungle se vyznačuje velkým množstvím zeleně, ale nejen v podobě rostlin, ale také dekorativních prvků, jako jsou například tapety s květinovým motivem nebo plakáty s exotickými rostlinami.

Interiér ve stylu městské džungle je plný barev země, dřeva a terakoty. Stěny by měly být bílé, aby vytvořily dokonalé pozadí pro zelené ozdoby a přírodní dřevo. Uvažujte také o poutavějších barvách stěn a stropů a vsaďte například na tmavě zelenou barvu.

Jak vyzdobit svůj domov ve stylu městské džungle

Rostliny v květináčích v prostoru městské džungle

Nejdůležitějším prvkem výzdoby ve stylu městské džungle jsou rostliny. A to v opravdu velkém množství! Proto se při dekorování místností ničím nesvazujte. Hrajte si podle libosti s množstvím, typy a barvami vegetace. Čím více jich u vás doma bude, tím lépe!
Nezapomeňte se však před nákupem řádně připravit. Zkontrolujte, jaký typ půdy a kolik slunečního světla potřebují, a jak často je třeba je zalévat. Vyberte si rostliny, které budou odpovídat úrovni vašich zkušeností.

Pokojové rostliny se nejčastěji používají pro interiéry navržené ve stylu městské džungle:

• Ficus lyrata
• Banánovník
• Alokázie
• Monstera skvostná

• Strelície
• Areka palma zlatoplodá
• Popínavé rostliny, např. šplhavnice zlatá nebo filodendron

Při zařizování použijte také tradiční sukulenty a kaktusy. Můžete se také pokusit použít sazenice takzvaných vzdušných rostlin.

Jak vyzdobit svůj domov ve stylu městské džungle

Vybavení a doplňky v duchu městské džungle

Do prostor ve stylu městské džungle bude nejvhodnější nábytek a dekorace, které jsou vyrobeny z přírodních materiálů, jako je například proutí, dřevo, bambus nebo terakota. Tyto materiály nejen doplňují styl městské džungle, ale jsou také mnohem odolnější než plastové vybavení.

Kromě šatní skříně, komody a stolu nesmí v interiérech ve stylu městské džungle chybět knihovny. Mají zásadní význam při zařizování místností v tomto stylu, protože se perfektně hodí pro vystavení rostlin v květináčích. Můžete je zavěsit na různá místa a v různých výškách. Umístěte je nad televizorem, postelí nebo nad pohovkou. Nad oknem zavěste stropní police, na kterých se budou krásně vyjímat popínavé rostliny. Pokud dáváte přednost něčemu nápadnějšímu, zvažte koupi dřevěného regálu připomínajícího žebřík a postavte na něm například kaktusy nebo jiné rostliny v květináčích.

Trochu jemnosti do místnosti dodají plyšové pohovky a taburety, vlněné přikrývky a polštáře a koberce shaggy. Exotickou atmosféru dodají stěnám macramé, tapiserie nebo plakáty s rostlinnými vzory. Velmi módní se stalo také používání lamel, které připomínají kmeny stromů a hrdě se vyjímají na zdi. Nádherným způsobem můžete také kombinovat tapety v barvě tropické zeleně s obložením stěn lambris.

Jak vyzdobit svůj domov ve stylu městské džungle

Jak vyzdobit svůj domov ve stylu městské džungle

Nástěnné dekorace s motivem přírody

Pro dům ve stylu městské džungle se budou dokonale hodit listové a květinové potisky, krajinomalby a další dekorativní prvky zaměřené na motiv přírody. Největší pozornost si zaslouží tapety s motivem džungle nebo s tropickými vzory. Návrhy interiérů ve stylu městské džungle jsou založeny především na naší kreativitě, proto si můžeme připravit nástěnné dekorace sami. Rámečky a listy pokojových rostlin stačí k tomu, abyste z nich udělali krásné reprodukce k zarámovaní.

S několika dobře zvolenými doplňky a nesčetným množstvím rostlin je velmi snadné vdechnout interiéru atmosféru „džungle“. Nic nebrání tomu, abyste použili městskou džungli v jakékoli místnosti ve svém domě nebo bytě. Popusťte uzdu své fantazii a vytvořte tuto nevšední atmosféru ve svém domově.

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více