1. /
    2. Pro zákazníky
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Inspirace

Tapety do tmavé chodby a předsíně: jak vybrat a vytvořit správný interiér

Tapety do tmavé chodby a předsíně

Vstupujete do domu po dlouhém dni v práci. První místnost, kterou vidíte, je předsíň. Uvažovali jste někdy, jak důležité je, aby tato místnost na vás udělala dobrý dojem? A může se chodba, tento zdánlivě nepodstatný prvek každého bytu, stát výjimečným dekorativním prvkem? Ano! Klíčem k tomu je správný výběr tapety.

Porozumění prostoru: tmavá chodba a předsíň

Předsíň a chodba jsou prostory, které jsou vizitkou bytu, bohužel často přehlížené při zařizování domu. Jejich uspořádání je nesmírně důležité - vytvářejí první dojem. A proto bychom jim měli věnovat více pozornosti při zařizování našeho domu. Největším problémem takové místnosti je, že v úzké předsíni nebo v malých bytech obvykle chybí světlo, což může způsobit, že se zdají být ještě menší. Jak tedy dodat jim jedinečný charakter? Pomocí tapet!

Proč jsou tapety důležité v aranžmá interiérů?

Tapety hrají klíčovou roli v aranžmá interiérů. Díky různorodosti vzorů a barev mohou úplně změnit charakter místnosti, dodat jí hloubku a originalitu. Vybráním správné tapety můžeme jednoduchým způsobem zdůraznit styl, ve kterém je naše bydlení zařízeno, a také zakrýt určité nedokonalosti architektury.

Tapety do tmavé chodby a předsíně

Jak správně vybrat tapetu pro malou a úzkou předsíň

Pravidla výběru barev a vzorů

Při výběru barev a motivů tapet je vhodné řídit se třemi základními pravidly:

  • První je pravidlo kontrastu - pokud jsou nábytek tmavý, tapety by měly být světlé, a naopak;
  • Druhé je pravidlo harmonie - barva a vzor tapet by měly ladit se zbytkem interiéru;
  • Třetí je pravidlo proporcí - velké vzory nejlepší vypadají na velkých stěnách, zatímco malé na malých.

Výběr tapety do malé a úzké předsíně může být pořádnou výzvou. Na co si dát pozor? Především na barvu - světlé barvy opticky zvětší prostor, zatímco tmavé ho mohou opticky zmenšit. Co se týče vzorů, je vhodné rozhodnout se pro ty jemné a ne příliš nápadné, například vzor v drobné květy, nebo světlé pruhy, aby se interiér nepřetížil. Můžeme se také rozhodnout pro jednobarevné tapety a ozdobit naši předsíň plakáty nebo obrazy, které snadno a rychle budeme moci změnit.

A jsou fototapety také dobrým výběrem do předsíně? Samozřejmě! Díky nim můžeme proměnit naši předsíň v pravou galerii umění! Ale pamatujme na rovnováhu - příliš velké a intenzivní fototapety mohou interiér přetížit.

Moderní tapety do předsíně: najděte svůj ideální zápas

Zajímá vás, jaké tapety jsou momentálně v módě? Mezi nejpopulárnější trendy patří tapety s tropickými listy, pruhy, geometrickými vzory, ale také tapety ve vintage stylu, v klasické verzi. Samozřejmě nemusíte slepě následovat módu - vybírejte takové tapety, které nejlépe odpovídají vašemu vkusu a výzdobě vašeho bytu.

Tapety do tmavé chodby a předsíně

Tropické listy, geometrické vzory a další moderní tapety

V našem sortimentu najdete moderní tapety do předsíně. Mezi mnoha potisky jako abstrakce, mramor, beton nebo vzor cihel nebo přírodního dřeva jsou moderní také tapety s rostlinnými motivy, jako jsou květiny nebo zejména tropické listy. Taková tapeta oživí každý prostor, dodá mu exotický charakter. Geometrické vzory jsou také hit - dodají interiéru modernost a originalitu. Ale to není vše!

Skandinávský styl - světlé barvy a jednoduché vzory

Skandinávský styl je jedním z nejmodernějších trendů posledních let. Vyznačuje se světlými barvami, jednoduchými vzory a minimalismem. Tapety v tomto stylu se tedy krásně hodí nejen do ložnice nebo obývacího pokoje, ale také do chodby. Díky jemným, vodorovným potiskům na tapetě můžeme docílit toho, že náš malý chodník se vizuálně prodlouží. Na stejném principu budou fungovat i svislé linie - vypadá to, že náš předsíň bude vypadat mnohem vyšší, než ve skutečnosti je.

Nástěnné tapety - jaký materiál je nejlepší do předsíně

Stalo se vám někdy, že čerstvě umytá tapeta byla po několika dnech zase špinavá? Nebo její čištění bylo pro vás obtížné? Pokud ano, moderní omyvatelné tapety jsou ideálním řešením právě do vaší předsíně! Chodba je místo, kde se velmi rychle a často objevují nečistoty na všech površích. Stěny nejsou výjimkou! Proto potřebují dobrou ochranu. Vinylová omyvatelná tapeta se vyznačuje velkou odolností vůči poškození a je snadno čistitelná, díky tomu je vždy velmi estetická a krásně vypadá.

Tapety do tmavé chodby a předsíně

Jak čistit vinylovou tapetu v chodbě - tipy a triky

Jak se vypořádat se špínou na vinylové tapetě? Klíčem k účinnému čištění tapet je rychlost. Čím rychleji reagujete na znečištění, tím snáze ho odstraníte. Použijte jemný čisticí prostředek a měkký vlhký hadřík a pak otřete znečištěné místo. Nezapomeňte netřít příliš silně, abyste nepoškodili tapetu. Čím rychleji se do toho pustíte, tím snazší bude její čištění.

Jaká tapeta do malé předsíně? Konečná doporučení

Výběr tapety do předsíně není snadný úkol, ale díky našim radám se vám to určitě povede. Pamatujte na pravidla výběru barev a vzorů, stejně jako na praktičnost - moderní tapeta by měla být nejen hezká, ale také snadno čistitelná. Díky tomu bude váš předsíň nebo chodba nejen moderní, ale také funkční.

 

Čtěte také:
Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor
22.04.2024

Fototapeta do obývacího pokoje - jak vybrat dokonalý motiv a vytvořit jedinečný prostor

Obývací pokoj se vyvíjí jako plátno pro osobní vyjádření, místo setkávání, kde se sdílejí příběhy a uchovávají vzpomínky. Sílu tapet při proměně tohoto prostoru nelze podceňovat. Udává tón, ovlivňuje náladu a působí jako odraz osobního stylu.

více
Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn
21.03.2024

Obrazy do kuchyně a jídelny - chutné inspirace na dekorace stěn

Srdce domova si zaslouží více než jen funkční design; touží po špetce osobnosti, troše kreativity a bohaté porci stylu. Kuchyně a jídelny, epicentra kulinářských kreací a společenských setkání, by měly odrážet nejen funkčnost, ale také teplo a osobnost těch, kdo je obývají.

více
Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024
23.02.2024

Jak proměnit koupelnu v luxusní prostor: tipy a trendy pro rok 2024

V roce 2024 se design koupelen ubírá směrem k více luxusnímu a přizpůsobenému vzhledu. V tomto článku se dozvíte, jak můžete využít nejnovější trendy a tipy, aby vaše koupelna nejen vypadala lépe, ale stala se i oázou pohody a relaxace.

více
Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace
15.12.2023

Jaké zrcadlo do koupelny? Praktické tipy a inspirace

Zrcadlo klíčovou roli, nejenže nám pomáhá v každodenních rituálech, ale také je důležitým dekoračním prvkem. V dnešním článku rozvineme téma výběru zrcadla do koupelny, prohlédneme si různé typy zrcadel, povedeme se praktickými tipy.

více